Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (455)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nikdo tam nevošukal svoji vlastní sestru, takže Livingdead odpad a ani tam nikdo neměl IQ 5 takže Psychor odpad = všem ostatním normálním lidem se to bude líbit. Typický humor a typický Wirkola. Plno skvělých hlášek, plno brutální a úchylné akce, epesní Gore a luxusní Harbour. Možná je to Tommyho nejslabší film za posledních 5 let, ale stále naprostý nadstandard. Sice jsem byl chvilku na 3*, ale jakmile přišel na řadu Sám doma, mé úchylné srdce plesalo. 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, pane Wirkolo, co pro Vás můžeme udělat?" /// "No... dostal jsem nápad na námět na můj další film." /// "A co by to mělo být?" /// "Vánoční kříženec Smrtonosné pasti a Sám doma s jednou nechutně bohatou, otravnou a sprostou rodinou, kterou se rozhodne zachránit brutální Santa Claus. Bylo by to R-ko." /// Tři minuty ticha v zasedačce... "Pokračujte..?" [SkyShowtime] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasicky jsem si na Šťedrej den přivstal(přes den toho času moc není) abych si nadělil nějakej ten dárek v podobě vánočního hororu. Měl jsem sice nachystanej jinej film a Violent Night jsem si chtěl nechat na další Vánoce ale nakonec jsem neodolal a pustil ho už letos. A lepší dárek jsem si nadělit nemohl. Líbí se mi, že Santa sice naděluje(jak dárky tak i drsný KO) ale zároveň sám dostává pěkně na prdel. Není nouze o dobrý hlášky, krev ani gore. Na 5 hvězd to sice není ale určitě jde o jeden z nejlepších(né li nejlepší) vánočních hororů posledních let. Už teď vím, že se k němu budu rád vracet. Tohle je totiž HO HO HOdně dobrá vánoční oddechovka která ke konci připomíná jízdu ve stylu Sám doma. PS: Psychor a LIVINGDEAD o5 se svým hodnocením nezklamali🤣 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ale ne, kterej to byl? To musíte furt srát na střechu jako holubi?- A já myslel, že Santa je nezranitelnej a nesmrtelnej... A nebo je to jako s těmi starými bohy. Když v ně přestanete věřit, zkapou. Už poblitá bába v úvodu dá tušit, že půjde o nekorektní zábavu. A seznam odkráglovaných je velký, zejména když přijedou posily. Jako účinná zbraň se vedle kladiva ukážou být třeba i brusle. Jen mi vadily užvaněné pasáže, a zkrátit film o půl hodiny by bylo vítané. Na druhou stranu kladných postav člověk moc nenajde, snad jen malá Trudy by splňovala požadavek na sto procent. U rodiny pijavic už to je poněkud horší, o zbytku nemluvě. Možná i někdo z personálu, jenže neměli šanci. Sníh za oknem mi dnes pomohl navodit vzpomínku na nejtemnější svátky v roce... 3,5* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama