Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (464)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $37,676,925║ Tržby Celosvetovo $57,833,925▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Santa Clause je Sám doma v Smrtonosnej pasci! Nuž ho-ho-ho Tommy Wirkola a ďalšia konina ako mraky. Ako smršť okopírovaných nápadov a jemu vlastných krvavých jatiek. Toto mohla byť kultová záležitosť, keby to nebolo také urvané od buka do buka. Určite sa z toho dalo vyťažiť, ďaleko, ďaleko viac. /50%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad, že vyskladať námet z protichodných žánrov/filmov nestačí na kvalitu - v tomto prípade ide o nápad, že urobíme Home Alone meets Die Hard so Santom a v Rku. Uchechtol som sa asi dva krát. Navyše ani na konci nedochádza k nejakému uveriteľnému objaveniu čara Vianoc alebo čo hocijakému precitnutiu. Škodí tomu aj Rko, lebo tvorcovia rezignujú na vianočný gýč a líniu príbehu, ktorá vedie k nejakej premene postáv. Postavy sú potom extrémne nesympatické a ako divák som mal pocit, že tá rodina si zaslúžila byť okradnutá a nie zachránená. Ďalší samoúčelný odfláknutý žánrový miš-maš, ako bola The Princess (2022). ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Merry fuc*ing Christmas!! David Harbour aka alkoholik Santa s temnou zabijáckou minulostí (chválím super background origin story!!) lítající si se soby hvězdnou oblohou a močící na obyvatele pod ním versus parta zabijáků v domě s rodinou, která se vzájemně nesnáší? Fuck yes! Tohle je nekompromisní John Wick ve vánoční verzi a jednoznačně nejlepší dáreček, který bych si na konec roku mohl přát. Humor jede o stošest, je správně perverzní a neslušný, ale hlavně je parádně zakomponovaný do probíhajícího děje a působí přirozeně a ne na sílu tlačený. Už úvodní sekvence, kdy chodí Santa po domech a místo dárečků vyvádí všemožné nechutnosti uzemnila celé kino do sedaček a dala jasně najevo, v jakém duchu se bude zbytek filmu nést. Všechny postavy přepadené rodiny jsou archetypově skvělé charaktery od rozmazlených spratků, přes vtipné ňoumy až po ty správňáky a stejně tak parta zabijáků s přezdívkami jako jsou Cukroví či Perníček dostávají dostatečný prostor a skvěle baví! Film si bere to nejlepší z podobných Wick žánrovek, balí to do excelentního vánočního kabátu a velmi šikovně pracuje s vánočními motivy, a tudíž o mordy pomocí světýlek, ozdobných řetěžů, vánoční hvězdy, rampouchu, bruslí či betlémského ježíška není nouze. Jednoznačnými highlighty jsou pak sekvence ve stylu Sám doma (!!!!!) nebo Thorovo řádění s kladivem, kdy divák neví, jestli se dřív od srdce smát, nebo v duchu sténat nad násilností. Violent Night je doslova chuťovka na konec roku, která krom pár sentimentálních emocionálních rozmluv nemá hluchých míst, dokonale kombinuje násilí, parodický humor, vánoční atmosféru a rodinnou komedii v sakra velkém stylu a musím uznat, že takovouhle zábavu jsem nečekal. Tommy Wirkola to prostě dokázal. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedno obrovské sklamanie. Ak čakáte humorného dospeláckeho Santu s brutalnymi vraždami, trafíte vedľa. Nečakajte však ani rodinný príbeh pre deti. Je to niečo medzi a ani jednu z kategórií nespĺňa plnohodnotne. Nemá to cieľovku a ani smer. Na drsné boje čakáme príliš dlho a keď už prídu, rovnako rýchlo skončia. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama