Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry se jedná o postapo (to by mělo být asi po zničující válce, ne?), ovšem jako alegorie jde o temnější film, než možná tvůrci zamýšleli. Jedna z nejnepříjemnějších scén byla pro mne ta, kdy Caroline je s dcerou v bytě a začne bombardování. Snímek má skvělou vizuální stránku (ano, reklamy a klipy jsou výborná cvičení, což by jistě potvrdil i R. Scott), chvílemi strašidelnou hudbu (Dead People) a solidní herecké výkony, které stojí na Rapaceové (to utrpení jsem jí fakt věřil a chvílemi měl pocit, že ji pro film zmlátili a zmrzačili, jak působila opravdově) a Salimovi. Filmu přitížila zbytečná délka. Rovněž rozhodování se, zda rozbalím akci naplno, nebo se raději více ponořím do artových vod, taky moc nepomohlo. A když je řeč o vodě, tak podvodní scény byly mrazivé až na kost. Na jednu stranu jsem tak nějak spokojen, na druhou jsem čekal něco víc... ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je filmařsky dobrý, ale mě (pardon za ta slova) nasral! V téhle době dle mého nebylo příliš moudré dát do filmu dva hlavní představitele roku 2022, a to jest válku (na Ukrajině) a (korona)virus. Film v sobě měl naprosto úžasný potenciál, ale ten se v brutalitách (které mi vyloženě vadily, a opravdu, opravdu hodně!) ztrácel, až se pomalu vytratil úplně. A to je škoda... No, a ještě řeknu, že asi největší plus je kamera, která je skvělá! Hned těsně za ní jsou herci a překvapivě dobré efekty. 5/10 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film začíná zcela debilním skokem (který ani ve flashbacích není pořádně vysvětlen) a končí ještě debilněji. Prakticky za celý film se nedozvíme, kdo je “nepřítel” a co je příčinou války. Pokud nechtěl scénář vysloveně ukázat na nějaký národ (který zaútočil ze severu), stačilo použit frází “občanská válka“ a dušička by měla pokoj. Prostředek filmu funguje bezvadně. Jak dějově, tak atmosférou. Kdyby si film odpustil poslední půlhodinu, šlo by to snad i o hvězdičku víc. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Šestice vojáků musí po ledu doručit zásilku, která má ukončit válku. Je docela škoda, že o samotném konfliktu vlastně nevíme nic. Jaký byl jeho rozsah? Kdo je proti komu? Co vlastně znamenal ten začátek, to jako nepřátelé kradou děti? Asi by mi nevadilo, že filmu chybí tenhle kontext, pokud by skončil o 20 minut dříve. Jenže finále si hraje na strašně osudové rozuzlení, které na mě prostě nezafungovalo, když člověk reálně neví, co je v sázce a zda vůbec ten „balíček“ aka kanystr, je tím, za co se vydává. Ale ať jenom nekritizuji, Černý krab má slušné tempo, skvělou mrazivou atmosféru, pár dobrých přestřelek i silných scén a dobrou práci s kamerou. Postavy v rámci možností fungují, i když občas jsem si klepal na čelo, co tam vymýšlí. O většině sice nic nevíme, ale to není na škodu. Výjimku tvoří Noomi Rapace, jejíž postava má pravidelné flashbacky s dcerou, u kterých jsem nepochopil, k čemu sloužily. Pro funkčnost finále by za mě bohatě stačila úvodní scéna. Slušný akční film se zajímavým nápadem, který sráží na kolena snaha za každou cenu velkolepě ukončit pouť hlavní hrdinky. 5/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Postapo scifi blízké švédské budoucnosti, kdy armáda těžce prohrává, ale jedna mise možná může ještě válku zvrátit... Ve filmu mě zaujalo nejen perfektní technické zpracování, ale především depresivní atmosféra. Postupné rozvinutí hlavního charakteru Caroline, která bojuje ze všech sil, aby dosáhla svého cíle. Akční scény na slušné úrovni, film si postupně buduje napětí, a když jakoby zdánlivě končí znova režisér popožene spřežení a umí připravit vypjaté finále s nádherně poetickou scénu v závěru. Režiséra Adama Berga budu rozhodně sledovat. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama