Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film začíná zcela debilním skokem (který ani ve flashbacích není pořádně vysvětlen) a končí ještě debilněji. Prakticky za celý film se nedozvíme, kdo je “nepřítel” a co je příčinou války. Pokud nechtěl scénář vysloveně ukázat na nějaký národ (který zaútočil ze severu), stačilo použit frází “občanská válka“ a dušička by měla pokoj. Prostředek filmu funguje bezvadně. Jak dějově, tak atmosférou. Kdyby si film odpustil poslední půlhodinu, šlo by to snad i o hvězdičku víc. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Adam Berg jde ve šlépějích dánského režiséra Petera Flintha a se zhruba čtrnáctidenním rozestupem od snímku Proti ledu nám servíruje identicky strohý a jednotvárný příběh, ve kterém je skupina ústředních postav, v tomto případě vojáků, vystavena krutému a nehostinnému zasněženému prostředí. Jejich cílem je dopravit na bruslích, přes zamrzlé souostroví, dva kanystry do výzkumné laboratoře, které zcela zvrátí vývoj války. Vyjma absurdního faktu, že pouze šest švédských vojáků umí bruslit, chybí Černému krabu jakékoli budování napětí. Příběh plyne poměrně nudně a nezajímavě, ve stylu přesunu postav z bodu A do bodu B, tam se propadne led, následovaný přesunem z bodu B do bodu C, tam napadnou vojáky nepřátelé, poté dojde k přesunu z bodu C do bodu D, tam se objeví neznámá loď. Ano, takto je zpravidla napsán základní návrh scénáře, který je následně dále rozvětvován. Zde však k žádnému rozvětvení nedochází a celá příběhová struktura působí ohromně lacině. V porovnání se snímkem Proti ledu nabízí alespoň dva myšlenkové přesahy. První z nich je ten, že motivovaný člověk je výkonnější a více se soustředí na dosažení určitého cíle. Druhý je poté ten, že mateřská láska je natolik silná, že matka pro své dítě udělá cokoli. Z tohoto důvodu se u Bergova snímku přikláním ke druhé hvězdičce. Ale opakovat zcela jistě již nikdy nebudu. 😕 (20.03.2022) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Noomi prešla zase do osvedčeného rapavého štýlu a s frizúrou neostrihanej ovce dávala divákovi pocítiť, že toto je fakt post-apo a kaderníkom zrušili živnosť. Inak okrem pekného začiatku a krásne zamrznutého jazera som tu atmosféru nepocítil žiadnu, možno ako reklama na rýchlokorčuľovanie fajn, ale dejovo nezáživné. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hodně nadhodnocené očekávání a potom těžce podprůměrné podívání. Zde mi k hodnocení chybí kreativní věty poněvadž, kde nic není ani smrt nebere!  Předem se omlouvám, ale za mě je to úpa shit, všechno je to natočeno v zeleném  studiu a děj je naprosto mimo. Toto je prostě pičovina jak cyp...A za tím si stojím...Za mě 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už to je obohrané klišé, ale typická netflixovka, kde sa väčšina budgetu vyplytvá na prvých pätnásť minút filmu a zvyšná hodina a pol odohráva na dvoch lokáciách. Black Crab sa síce v prvej polovici tvári značne originálne s pár efektnými zábermi na korčuľujúcich vojakov, ale s pribúdajúcimi minútami pretaví len do klasického, neobjavného sci-fi béčka, ktoré vyšumí úplne do prázdna. Potenciál by tu aj bol, len to znova vyzerá, že Netflix schválil prvý nástrel scenára a viac sa tu nikto nesnažil. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama