Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou Drsný Harry a i tento film mi, stejně jako předchozí Sudden Impact, potvrdil, že sedmdesátkový Harry Callahan na mě působil lépe než ten z osmdesátek. A nemyslím si, že by to bylo spojeno s postupujícím věkem hlavního hrdiny. Jde o to, že mi starší příběhy přišly dějově mnohem zajímavější. Hlavního záporáka tentokrát tvůrci drželi dlouho v utajení a já nevím proč; když už s ním totiž vyšli na světlo, byl pro mě natolik nezajímavým, že jsem si ho stejně skoro nevšiml. Harry tady častěji večeřel, než suše hláškoval a nebýt italských mafiánů, skoro bych se nebavil. / Poučení: Chceš-li ulovit pořádnou rybu, chop se harpuny. 3*- ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poslední díl z Callahanovské série není vůbec špatný. Není to už sice taková pecka jako Magnum Force, ale stále se na to dá pěkně dívat. Od prvního Dirty Harryho už tvůrci urazili pěkný kus cesty a je to vidět. Zápletka není nijak extra zajímavá, což je pro Harryho docela škoda. Mohlo být trochu víc popřemýšleno nad scénářem. V každém případě je zde pár zapamatování hodných scén, jako například ty s autíčkem. Podobně jako v předchozím díle někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU FORGOT YOUR FORTUNE COOKIE! WHAT? IT SAYS YOU'RE SHIT OUTTA LUCK! Naprosto úžasná Callahanovka a nestačím se divit, proč tak slabé hodnocení. Hned od začátku je to totální top, i když finále trošku slabší, ale kvůli tomu nebudu snižovat hodnocení, když zbytek filmu je natřískaný hláškami, náboji ráže .44 a fantastickou honičkou v ulicích San Franciska. Harry je drsnější než kdy dřív a každá scéna s ním skončí přestřelkou, výbuchem a nebo aspoň vybije okno něčí hlavou. Reportérka co po něm pálí je sympoška a společně jim to sluší. Rozhodně se tento film nemá za co stydět. A pro lidi, kterým se tento film nelíbil má Harry jeden vzkaz: OPINIONS ARE LIKE ASSHOLES. EVERYBODY HAS ONE! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force". Oba som ocenil plným počtom hviezdičiek. V roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Tie odo mňa dostali po štyri hviezdičky. Záverečný diel zo série týchto krimi thrillerov sa objavil v roku 1988 pod názvom "Stávka na smrť". Je to posledný film, v ktorom sa Clint Eastwood objavil ako Harry Callahan. Aj keď mu už pomaly dochádzal dych a tak trocha vymäkkol, i tak je to dôstojná trojhviezdičková rozlúčka s touto kultovou filmovou postavou. *** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Magnum 44 k nám promlouvá už po páté a pořád je to zábava. Clint Eastwood ve své nejtvrdší roli prostě válí a celej tenhle film je super. Ani po letech to na mě nepůsobí zastarale, což je dobře. Stále je to celkem originální akorát hlavní hajzl už neni takovej psychouš, když ho srovnáte například s Andy Robinsonem. Dále je tento díl obohacen o malou leč nezapomenutelnou roli Jima Carreyho. No prostě dobrej film s občasnejma chybkama (většinou lidi co střílej na Harryho jsou uplně neschopný), ale závěrečná scéna s harpunou je naprosto dokonalá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)
  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)

Reklama

Reklama