Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Po Eltonovi, Freddiem a Elvisovi konečně přichází hvězda hvězd, která sloužila jako inspirace v podstatě všem dnešním popovým hvězdám. Sláva akordeonové polky je konečně naplněna v podobě nejúžasnějšího biografického snímku všech dob. A ano, moje recenze je stejně, jako vše na co Al sáhne, včetně tohoto filmu, parodií. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok chápu. Tohle není životopisné dílo, ale jeho parodie, stejně jako Yankovic parodoval různé písničky. Kéž by ale bylo vtipné. Nebýt Daniela Radcliffa, tak není vůbec o co stát. Ostatní postavy slouží pouze jako křoví bez přidané hodnoty. Zasmál jsem se všehovšudy jednou. Co považuji za největší fail celého filmu je fakt, že mi vůbec nevysvětlil, proč se Al jmenuje zrovna Weird. Co ho dělá tak divným? Poslední půl hodina je obrazným hřebíkem do rakve. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Yankovica mám celkom rád, počúval som ho ako dieťa, no po rokoch som si na neho spomenul prostredníctvom tohto "životopisného" filmu. Celkom som sa tešil, že sa dozviem o živote tejto cover-parody legendy niečo viac, ale napokon je táto anti-autobiografia totálny úlet, rovnako ako Alove texty a prístup k hudbe. Áno, človek sa pri sledovaní tohto filmu zabavil, ale ja by som skôr uvítal niečo, čo nebude pôsobiť takýmto beletrizovaným alter štýlom. Inak, Daniel "Harry" Radcliffe sa celkom fajn vymanil zo svojej detskej role. A celkom pobavila aj Evan Rachel Wood v úlohe Madonny. Satira ako sa patrí! Ako úlet to bolo celkovo výborné, ale aj tak som dúfal v niečo iné... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Film stejně divnej, naivní, trapnej, šílenej, debilní a parodickej jak songy Ala Yankovica, akordeonového fetišisty a předchůdce Těžkýho pokondru – a v tom přeci jen tkví to podivný kouzlo, protože přesně takhle si Podivný Al Yankovic odjakživa představoval film o sobě. V rámci hudebních biopiců by šlo o průměr, jenže tenhle bizárek je nefalšovanou parodií na tenhle subžánr, takže většina příběhu je čistě fiktivní pohádka. Ne každýmu tenhle koncept však sedne.... Daniel Radcliffe jako vždy skvělej; ten týpek je herecká extratřída, müluju ho. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který je podivný stejně jako Al Yankovic, rozhodně není čistokrevným životopisným filmem. Divoké, biizarní, občas zábavné. Ale ona bizarnost jde častokrát dost za hranu a netvoří takovou zábavu, jakou by chtěla a Radcliffe, přestože je snaživý, nesedl mi, stejně jako všechny jeho role po Harry Potterovi. P.S. Al Yankovic stále žije a nebyl zastřelen. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • Na začiatku, keď mladý Al (Richard Aaron Anderson) prehráva rádio, môžeme počuť muža, ktorý hovorí: "Všetky naše gabardínové obleky sú teraz v zľave o 30 %." Toto je odkaz na skladbu "King of Suede" z albumu "'Weird Al' Yankovic in 3-D." (Pat.Ko)
  • V jeho predchádzajúcom filme UHF (1989) Weird Al Yankovic napísal rolu Phila pre svojho priateľa Joela Hodgsona. Hodgson však musel túto rolu odmietnuť, aby mohol začať pracovať na Mystery Science Theater 3000 (1988) ako jej tvorca a pôvodný testovací subjekt. V tomto filme sa objavuje Jonah Ray, jeden z aktuálnych testovacích subjektov v tejto relácii. Ray tiež vydal album s cover verziami piesní od "Weird Ala". (Pat.Ko)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama