Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (554)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Nutno předem napsat, že jsem fanoušek Zacka Snydera, jehož Watchmen považuji za nejlepší komiksový film všech dob. Líbilo se mi i (viděl jsem ho několikrát) guilty pleasure Sucker Punch. Armádu mrtvých nepovažuji ještě pořád za vyloženě špatný film a jsem schopen obhájit nedoceněného Batman v Superman se ZSJL. Zkrátka mám rád jeho vizuální styl, ale to, co předvedl zde s Rebel Moon, si žádné zastání nezaslouží. Už dlouho jsem neviděl něco tak digitálně nepřitažlivého, něco tak nudného a nezajímavého, že jsem to měl rozkouskované na třikrát. Postavy ploché a bez charakteru. Akce komická (zpomalovačky s kupou lens flarů, které stojí za prd). Vykrádačka desítek filmů (Klofan wtf?), která je tak zbytečná a dementní, že nechápu, proč to má vlastně vzniknout do dvou částí, krerou po tomhle rozmazaném bordelu vidět už ani nechci. Snyder potřebuje pevnou ruku a nepsat sám scénáře. Jedině pak natočí dobrý film. 2/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder by se na to režírování svých scénářů měl nadobro vysrat. Nedělá to dobře jemu a nedělá to dobře ani těm všem, kteří si ještě před patnácti lety mysleli, že se na scéně rodí filmař, od kterého budeme chtít vidět všechno. Už teď totiž vím, že nechci vidět nic. Rebel Moon vůbec neměl vzniknout. Producenti Hvězdných válek, kam to původně chtěl prodat, moc dobře věděli, proč z tohoto námětu nechtějí udělat další příběhovou epizodu. Stejně tak i další cejtili, že tady se rodí hovadina. Jenže to by tu nesměl být zatracený Netflix, který ví, že diváky natáhne na jména, kteří se pod filmem skrývají...a už je vlastně jedno, že si to ti všichni pustí jednou a mnohdy budou mít co dělat, aby to dokoukali. Tenhle film je totiž absolutní hámotina. Má sice všechny znaky klasického adekvátního sci-fi, jenže všechny ty pozitivní znaky jsme už několikrát viděli. A nejenom viděli, ale i si je užili, protože nás bavily. Jenže tady je to ostuda. Ostuda nevýslovná. Kdyby Zack radši přijal, že scénáře nejsou jeho silné stránky a chopil se radši zfilmování nějakého slovutného sci-fi románu. To by podle mě zvládl, ale nesmí do toho námětu kecat. V tu ránu je totiž průser na světě. Jak se mám po tomto filmu nadchnout pro celé univerzum...to teda fakt netuším. Třeba mi to ale Zack druhým dílem dovysvětlí. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas bolo milé, ako Zack Snyder vykráda SEDEM STATOČNÝCH, HVIEZDNE VOJNY, DUNU, či sám seba. Občas to ale zapadalo až do patetických vôd a šlo skôr o kyslý úsmev. Táto jeho veľká netflixovská bublina ( ktorá zaplatí každú blbosť, len aby pokračovala v potápaní kín ), praskla presne na konci a ja už nemám veľké očakávania ku druhej časti. Viem, že to bude rovnaká rároha. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snyder býval režisérem, jehož filmy jsem zhruba do roku 2013 střídavě hodnotil velmi vysoko nebo naopak velmi nízko, no v poslední desetiletce se moje přijímání Zackových filmů ustálilo spíše na těch nižších počtech hvězdiček, přičemž Rebel Moon se evidentně stal vyvrcholením tohoto trendu. Níž už to v podstatě nejde, tady je špatně úplně všechno krom toho, že si to zhruba drží technické parametry hollywoodského blockbusteru. Hodně štěstí se snahou kolem téhle sračky vystavět nový filmový vesmír, protože si nedokážu představit, koho tyhle postavy a svět budou reálně zajímat. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Za Hunana a posledních 5 minut dávám dvě hvězdy.  Jinak za mě tedy brovské zklamání, ani né tak kvůli všem těm zkratkám, plochým postavám a nebetičně odfláknutému scénáři. Nejvíc mě mrzí naprostá neoriginalita.  Každá druhá scéna byla už dříve někým jiným natočena.  Navíc natočena lépe. Nezbývá než pálit 2* a 35% ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama