Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (303)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to iné, než Švédsky originál? Bez pochýb. Veď to by nebolo kokotkov z Ameriky, aby do filmu nejebali témy, aktuálne polarizujúce spoločnosť, ako genderov či nikdy neutíchajúce otázky okolo odlišnosti kultúr. Je Švédsky originál lepší? Bez pochýb, o tom ani nediskutujme. Je však Otto v podaní starého Hanksa zlým filmom? Určite nie, to by bola krivda. Keď sa človeku podarí odosobniť od tých sračiek, poníme to už ako fakt, ktorý bude súčasťou snáď každého filmového či seriálového námetu, nemyslím, že bude ako fanúšik obyčajných filmov - vyslovene nespokojný. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... Vzhledem k tomu, že to je Švédsko převařený na USA, jak je v America dobrým (zlo)zvykem (tenhle zvrácenej americkej fetiš asi nikdy nepochopím), tak má člověk tendenci nejít "do plnejch", ale pak si uvědomí, že tomu není moc co vytknout. Už je tomu drahně let, co jsem četl knížku a viděl švédský originál, takže se lehce ubráním detailnějšímu porovnávání Oveho s Ottem. Něco se asi poameričtit muselo (Saab vs. Chevrolet, Pákistán vs. Mexiko nebo odkud byla), něco asi ne (gay vs. transsexuál), co si pamatuju, tak v originále byl větší důraz kladen na Oveho / Ottovu minulost, ale co. Hanks byl fajn, sem tam jsem si pobrečel... 90% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Uvěřitelná lidskost. To si odnáším z tohoto filmu. Tom Hanks si rok po Elvisovi zahrál v dalším skvělém filmu. Nafrflaný a na všechno věčně naštvaný bručoun O.T.T.O. se Vám vryje pod kůži a budete s ním prožívat každý flashback do minulosti (které jsou mimochodem skvěle natočené a zahrané) a každý důležitý moment v jeho životě. Nebudu spoilerovat, knihu jsem nečetl a byl jsem mile překvapen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $64,267,657║ Tržby Celosvetovo $109,067,657▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taká skoro čierna komédia, melodrama ušitá priamo pre Hanksa, ktorý v úlohe zadumaného dôchodcu dominuje a svojím odporom ku všetkým si nakoniec aj tak získa sympatie. Taká variácia na Eastwoodové Gran Torino. /70%/ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

A man called Otto je sice slabší než švédský originál, ale Forster je natolik zkušený režisér že tenhle remake zvládl ukočírovat naprosto s přehledem i přesto že jde o uhlazenější a přístupnější zpracování . Mojí výhodou rozhodně je, že švédskou verzi Backmanovi knihy jsem viděl před mnoha lety a pamatuji si z ní pouze příběhovou kostru a jen velmi matně některé detaily, takže mě zrovna nerozhodilo vynechání, nebo upravení některých věcí a bavil sem se ve výsledku velmi podobně jako před lety. Hanks je v hlavní roli vynikající, nicméně mínusem pro něj je fakt, že tím jak je zaškatulkovaný se mu přeci jen hůř věří nerudný dědek a divák tak jen čeká na jeho přerod v hodného pána. To u originálu (knížku jsem doposud nečetl) nebylo ani zdaleka tak zřejmé...80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)

Reklama

Reklama