Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na začátku chvilku myslel, že koukám na Bladea! Ale ono ne, koukám na hodně špatné střelce na útěku a jejich pronásledovatelé, kteří na tom co se přesnosti střelby týče nejsou o mnoho lépe. Jak jinak si vysvětlit tak časté střílení mimo terč, nebo byl snad úmysl zničit vše kolem? Klišé je v pomalu neexistujícím příběhu opravdu hodně, naštěstí mnohé zachrání vcelku zábavná akce a více než solidní kamera společně s použitou hudbou... je to hodinu a půl trvající videoklip. Taktéž Yun-Fat Chow a Michael Rooker jsou fajn, za to Mira Sorvino překvapivě nevýrazná. Jenže já se nejvíc těšil na dvojici Danny Trejo, Til Schweiger a ono nic, snad až trestuhodně nevyužiti! 45% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Antoine Fuqua svou režisérskou kariéru začal jako doslova plagiátor asijské akční tvorby, a to rovnou samotného krále, Johna Woo, který na něj navíc dohlížel z producentské pozice a který mu dokonce propůjčil do hlavní role i svou největší hvězdu, Chow Yun-fata. A tohle vše je zde opravdu hodně znát, možná tedy až příliš. Fuqua prostě až nestydatě kopíroval zápletku, akci, styl, vše co prostě udělalo tvorbu Johna Woo legendární, nicméně ať se snažil jak chtěl, nefungovalo a nepůsobilo tu nic tak, jak by mělo. Zápletku bych tedy nějak hluboce neřešil, ta sloužila jen jako co nejjednodušší podklad pro co nejvíce akce, což se i nakonec podařilo, ovšem ona akce, o kterou tu jde tedy především, zkrátka nemá ty správný koule, není tak efektní a především, po choreografické stránce se jedná přímo o tvůrčí selhání. A rozhodně to není chyba Chow Yun-fata, který tu svými postoji, gesty, výrazy a celkovým výkonem naprosto kraluje a ze všech ostatních postav dělá jen nevýrazné figuranty. O stylové bezradnosti jsem se pak už zmiňoval a Fuqua se pokoušel i o navození emocí, se kterými Woo též hodně pracoval, ovšem ani to příliš nezvládl, film působil vážně dost chladně. Zkrátka, jde sice o slušnou akční jízdu, tempo má zběsilé, mě to přesto ale jako celek bohužel příliš nebavilo. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušne natočené, ale nič viac ani menej. Chow Yun-Fat si strihol úlohu ako kedysi v Hong Kongských časoch, Mira Sorvino nebola až taká sympaťáčka, ako si vtedy niekto myslel a Michael Rooker dostal malú úlohu. Na hollywoodsku prvotinu sa teda nejako extra Fuqua nepredviedol. Špinavosť by tam bola, ale absolútne sa nevyužil potenciál. Príliš krátke a skratkovité, takmer nulový príbeh, v podstate pointa na päť riadkov a stačilo. Všetci ostatní sa vo filme v podstate len mihli na čele s Tilom Schweigerom, Dannym Trejom, Patrickom Kilpatrickom, Clifton Collinsom Jr. (vtedy ešte stále pod srandovným menom Clifton Gonzales Gonzales) atď ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat a jeho první Hollywoodský film. A jak jinak, ve velkém stylu. John Woo na to všechno dohlížel, takže drsná akční Hong-Kongská škola je tu zcela nezpochybnitelná. Jinak to snad ani nešlo. Od skvělých stříleček tu máme i vcelku silný příběh, kde není vynechána ani citová stránka věci. Hustá atmosféra se tu dá krájet a akční scény nejsou jen bezduché střílečky. Je tu snaha napodobit samotného Johna Woo. A zdařilo se. Nebýt zúčastněných Hollywoodských herců, nebylo by ani poznat, že se jedná o americký film. Chow Yun-Fat vstoupil na americkou filmovou půdu s excelentní noblesou. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Solidní debut Chow Yun Fata v americkém filmu nevsází na originalitu za každou cenu, režisér A.Fuqua se drží v obrazové stránce zavedených hongkongských standardů a oscarová M.Sorvino v roli drsné padělatelky rozhodně oko mužského diváka nezklame. Klidně bych se na tuhle dvojku střelců vydržel dívat i o nějakou tu minutu déle. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Počas produkcie malo štúdio Columbia Pictures pocit, že rež. Fuqua neprináša vyhovujúci materiál, preto bola počas väčšiny natáčania prítomná exekutíva zo štúdia, čo režiséra rozhnevalo a vyústilo ku hádkam. Chow Yun-Fat stál na režisérovej strane a štúdiu odkázal, nech veria jemu a jeho vízii. Ani po skončení produkcie nebolo všetko v poriadku. Keď štúdio poslalo film na testovacie premietania, publiku sa takýto typ hrdinu nepáčil, ani jeho minulosť a taktiež ani jeho medzirasový vzťah s postavou, ktorú stvárnila Mira Sorvino. Columbia preto privolala strihača Richarda Francis-Brucea, aby film "dotiahol." Ten odstránil všetky romantické elementy medzi týmito postavami a taktiež aj všetky motivácie ich aj ostatných postáv. (Real Tom Hardy)
  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)
  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama