Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Věřím, že se filmů jako je Plane točí nespočet a ke mně se jich dostane jenom malinký zlomek, který projde jakýmsi sítem. I tak byl tento akční kousek velice osvěžujícím bojem o přežití, které si získalo moji naprostou pozornost. Upřímně obvykle vyhledávám úplně jiný typ filmů, než jsou tyhle akční béčka. Ovšem když mě něco zaujme, nebo to podle hodnocení vypadá slibně, tak tomu dám s chutí šanci. Díky tomu, že ještě nejsem těchto filmu přejedený, tak jsem si to náležitě užil. Je mi naprosto jasné, že se jedná o takovou tu typickou Butlerovinu, kdy tento skotský padesátník nasadí svůj krk pro dobro ostatních. Podobně laděný Greenland mě stejně dobře potěšil, jak právě Plane. Zápletky jsou rozdílné, ale jádro stejné. Dostal jsem tedy thriller, po které se možná budu bát sednout do letadla. Moc se líbil ten stealth mód, kdy musel Gerard pomalu likvidovat nepřátele, kteří by s ním neměli slitování. Sekundoval mu bizonek Mike Colter, kterého znám především jako superhrdinu Luke Cage. Hodil se tady a jeho pracky mě straší ve snech ještě teď. Závěrečný souboj je naprosto uspokojující a fandové Amerického snipera budou chrochtat blahem. Je to hrozně šablonovitý film, ale to tempo vás nenechá a ni na chvíli přemýšlet, takže se jenom necháte unášet na jeho zběsilých vlnách. Na výplach mozku, nasání motivačních řečí je to naprosto výborné a rok 2023 začíná velice slibně. Dám si raději tyhle akční napínavé béčka, než pitomé komiksové Venomy a Morbie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá butlerovka, ve kterém Gerardovi žuchne letadlo a on je pak nucen zachránit rukojmí z ruou filipínské guerilly. Tady není moc co vytknout. Povedl s pád letadla, seděla mi nekompromisní akce a nakonec se to povedlo i herecky, ačkoliv o tom to tady není. Co beru jako největší přednost filmu je fakt, že vše je pořád v pohybu a všichni přítomní čelí soustavnému stresu, takže se tu z mého pohledu nenajde žádný prostoj. Ke konci se člověk sice musí trochu usmát nad tím, jak to nakonec hlavní hdina celé skoulí, ale to k podobným béčkům patří. Za mě spokojenost. 80% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak podľa hodnotenia som asi videl úplne iný film. Bčková sračka, kde logika postáv absentuje, všetko sa deje skratkovito, bez vysvetlenia. Akčné sekvencie napiču, súboje 1v1 snáď ešte viac. Napätie to možno má, ale je to také ťažké ho precítiť, keď ste permanentne vytočený z toho, čo tam tí dvaja mamrdi predvádzajú. Pokiaľ mal byť toto návrat k akčným koreňom, tak ďakujem pekne. Butler nemal čo hrať. Slabučké 2 z 5 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční thriller, který se pocitově vrací o nějakých 30 let zpátky, ale není to vůbec na škodu. Vše zde funguje, Butler se postupně přetransformovává do nového Neesona, zápletka chytře vystavěná, napětí funkční a ta občasná akce neurazí. Jediný problém tak je, že vše jede na půl plynu a nikdy se neobjeví žádný wow moment, který by film posunul nad slušný průměr. Na jedno podívání plně vyhovující, neurážející a zábavné a v rámci Butlerovek, lepší kousek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama