Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $32,111,181║ Tržby Celosvetovo $52,191,788▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne Butler zas po dlhšej dobe narazil na niečo v čom sa vie nájsť. Akčný film s nádychom béčkovej šablóny sype nadmieru dobre. Butler dokonca nemusí držať priamo akčné oprate, skôr zastávať morálnu oporu a ide to priam náramne. Môže byť ako neškodná akčná oddychovka. /70%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká akčná jednohúbka s dobrým a sympatickým Leonidasom Buttlerom, ktorý okrem pilotovania plne funkčného lietadla, nemá problém ako správny kapitán vziať zbraň do ruky a zachrániť pasažierov pred nebezpečnými povstalcami alebo odletieť s polofunkčím lietadlom s ostrova na ostrov. Veľké plus je tempo a strih filmu, pretože to moc nemá nudné pasáže, dobre to plynie a vlastne sa na to aj dobre pozerá. Pre lepší zážitok by to chcelo strhujúcejšie scény, ktoré tu tak trošku chýbajú. 70% - 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V rámci šablonových a naivních akčňáků s Gerardem Butlerem příjemné osvěžení díky exotickému asijskému prostředí a se záporáky, na jaké jsme zvyklí spíše z Rambovek. Kapitánova odpovědnost ze cestující a jeho zkušenosti z armády, které mu udrží v rukou i samopal. Buddy motiv, volání si s dcerou na dálku a tak. Efekty s nouzově přistávajícím letadlem ale průměrné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bum bác! Letadlo i s pasažéry jde k zemi. A od okamžiku šťastného přistání vyvěrá na povrch samé filmové klišé. Gerard Butler coby pilot  dopravního letadla přistane uprostřed filipínskeho ostrova, s černým vězněm na palubě a separatistickou skupinou v zádech. Ukáže se, že černoch není z nejhorších a s hrdinným kapitánem spojí síly. A když celá posádka padne záhy do zajetí, nikdo nepochybuje o tom, že tihle dva maníci je z toho vysekají. S drobnou pomocí přivolaných žoldáků. Film měl takovou unavenou režijní formu. Jean-François Richet v minulosti natočil mnohem zajímavější snímky, určitě netočil plytké akčňáky, kterým se tento blíží. Zamrzí, že se spokojil jen s hrstkou drsných scén, neboť scény průstřelů a podřezaných hrdel vypadaly pěkně. CGI efekty téměř na podřadné úrovni. Letadlo prolétávající bouří se směle dalo srovnat s tím nejhorším z trikové oblasti z před dvaceti lety. A oběma pilotům operujícím v kabině letadla ještě před katastrofou dělá společnost okatá zadní projekce. Akce bez překvapivého nápadu, to samé platí i o scénáři. Matt Cook a J.P. Davis byli na vyhazov. Všechno okoukané z jiných filmů, stokrát omleté postupy a naprosto vše stoprocentně předvídatelné. Ostrov a Gerard Butler naprosto v pohodě, Marco Beltrami a Marcus Trumpp také hudebně přijatelní a Brendan Galvin za kamerou udělal filmu chutný vizuál. Film je ale naprosto stižený delikátně omletým obsahem, s malým momentem překvapení, navíc podpořený neprůbojnou režií. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno