Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (247)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když kapitán Butler vítá v úvodu cestující na palubě a mluví o svém éru, že je „pretty much indestructible“, tak my už dobře víme, že mluví o sobě. Pasažéry vezme dvakrát do nebe a zpět, pro militantní separatisty má nachystané peklo. On má totiž kromě Plane i Plan (byť občas hodně blbý).. Jako jo, dobře, ale vzpomeňme si, jak by to vypadalo třicet let zpátky s Brucem Willisem. Jedno žváro za druhým, sada hlášek v interakci s postavou Mikea Coltera a na konci možná ve schránce pohlednice z nějaké exotické destinace, která naznačuje, že to s penězi v tašce klaplo. Nejsou tady sice takové věci, jako čumák letadla, co zastaví pět centimetrů od cisterny s kerosinem, ale Richetův snímek se bere tak vážně, že by se nad tím pousmál i Leslie Nielsen.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Staromódní akční šleha, která spoléhá na zajímavý, byť béčkový, scénář a šikovného režiséra. Ritchet má řemeslo v ruce a Buttler s Colterem mu bez problémů kryjou záda. Pobíhání v džungli a kontaktní krvavé bitky korunuje závěrečná přestřelka s luxusním ostřelováním, kdy přes auto zasažení Filipínci poodletí o dobré tři metry. Paráda! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne hloupé drama, v porovnání s průplachovými pitominami, co Butler obvykle točí. Je vidět, že to stvořil šikovný Francouz, takže klišé, typické pro akčňáky z dílny Holého Údu, vás v jeho podání neuráží a má to takový příjemný starosvětský náboj, jaké měly filmy starší o několik desetiletí zpět. Akce tu vlastně ani moc není, a když už je, tak je fajn syrová (sniperka!) a skvěle ozvučená. Tohle se fakt povedlo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Trošku jsem to i mohl očekávat, vždyť Richet natočil třeba skvělého Veřejného nepřítele č.1. Butlerovi role zase jednou sedla jako ulitá a k ruce má i charismatického, pro mě neznámého černocha, který ve druhé půlce ukáže, že zde nebude jen na ozdobu. Takže vážení přátelé, Butler nic rozhodně nebalí. Stále na to ještě má a je dobře, že tohlo Letadlo vůbec vzniklo. Za mě se jedná o poctivou práci. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal ke komentáři. Po loňský bídě naštěstí hned na úvod roku naprostá trefa do černého kterou jsem si na druhý shlédnutí užil ještě víc. První půlka je takový mix seriálů Letecké katastrofy a Ztraceni, ale to mi nepřekáží. Ta druhá přepne do akčního módu a i když tu akce nehraje úplně prim tak je fyzická a kvalitně natočená. Butler tentokrát víc civilní role dalšího Mikea Banninga nečekejte, ale je naprosto uvěřitelný a patří mu velký dík, že jako jeden z mála nespadnul do digitálních omalovánek nebo levných sraček a furt točí poctivý chlapácký filmy z reálnýho prostředí. Palec nahoru.90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)

Reklama

Reklama