Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (204)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jen další úmorná, zbytečná, generická nuda bez jakékoli inovace, zábavného hororového prvku nebo špetky nadprůměrné kvality. Že já idiot jsem se nechal zlákat s vidinou kvalitního strašení a naivně jsem čekal zázrak. The Boogeyman je totiž tak prostý, že si jej už pozítří nebudu pamatovat. Strašidlo není strašidelné, jelikož v tak tmavém vizuálu nejde vidět ani když je na scéně samo (nekecám…) a lekačka se povedla jen jedna. Postavy jsou opět naprosto dementní a místo aby si v domě rozsvítily, běhají tam se svíčkou (???), hrdinně si to nakračují do temného sklepa a aby toho nebylo málo, tak zde máme opět šablonovitou hlavní teenku a otce, který se zdráhá ji uvěřit. Tyjo, tyhle stereotypní postavičky jsem viděl snad jen v ….1000 filmech? Atmosféra nulová, nápaditost v negativních hodnotách a zábavnost v ještě propastnějších číslech. Jak film plynul, moje hodnocení klesalo a Rob Savage může být rád vůbec za moji milosrdnou dvojku, protože tohle bylo tragické. A samotné “finále” (jestli se to tak dá nazvat) a způsob, jakým si poradí s monstrem, svou originalitou už jen završuje tenhle shitfest, který si říká horor a nutí mě smát se nad naivitou režiséra a pokládat si otázku, proč by tohle kur*a někdo chtěl vpustit do světa, natož tak do kin…. Nevěřil jsem, že budu někdy souhlasit se zdejším hororovým expertem Psychorem, ale pokud tomuhle někdo dá víc jak odbytou trojhvězdu, je to buďto zainteresovaná osoba, nebo prostě jen blb. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla hodnotit porovnáním, tak adpatace prohraje vůči předloze na plné čáře. Kostlivec je totiž skvělá povídka. Jenže filmový Kostlivec působí tak trochu jako Černý telefon, protože nemá na výběr a musí myšlenku původních pár stran rozvést do něčeho většího. Trochu se změní pointa (která je v Kostlivci skvělá) a vznikne film, který si ze své předlohy bere to nejlepší a dává do toho své vlastní. Myslím, že to je právě ten balanc, kdy se film může líbit tomu, kdo povídku četl i nečetl. Pouze zamrzí ta lehce rozmělněná pointa, která zde není až tak úderná, ale postupně ťuká v celé druhé polovině. Ale zároveň to je jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. Proč? Bála jsem se, bylo to hezky natočené a skvěle zpracované. Já skutečně víc nepotřebuju. Ale pokud potřebujete vidět krev a přišeru hned od začátku jasně a zřetelně a zároveň jste například snímku Babadook dali jednu hvězdu, udělejte si tu laskavost a na Kostlivelce nechoďte, co dostanete, se vám nebude logicky líbit. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch podařenějších hororů posledních let. Výběr herců nic moc a paradoxně by se dalo říct, že čím menší herečka, tím lepší výkon. Velké plus tohoto hororu je hlavně to, že se bez zbytečného úvodu a keců jde rovnou na strašení. Atmosféra a hra světel a stínů kupodivu skvěle funguje. Strašák se mi rovněž moc líbil. Byl nesmírně roztomilý. Jen za český překlad filmu jako Kostlivec, by měl někdo přijít o život. Diváci, kteří používají české názvy se s diváky používajícími originální názvy nemají šanci domluvit, o jakém filmu je vlastně řeč. Nehledě na to, že překlad "Kostlivec" nedává ani sebemenší smysl. [70 %] ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory, které působí jako reklama na kreativní impotenci, mě bytostně iritují. Dle mého odborného soudu by měl každý tvůrce usilovat o to, aby se vůči současným hororům alespoň trochu vymezil a vnesl do žánru závan novosti. A tím opravdu nemám na mysli světový rekord v počtu bouchnutí dveřmi. Rob Savage se bojácně schovává za spoustou žánrových klišé a servíruje řemeslně podprůměrný kousek, u kterého si každý znalec žánru akorát znuděně odfrkne. Snímek vrší jeden logický nesmysl za druhým, kdy protagonisté například překonávají panickou hrůzu ze tmy tím, že většinu času tráví při svíčkách či v doprovodu decentních vánočních světýlek. Většina scén navíc vyšumí do ztracena, jelikož kvůli špatnému nasvícení divák mnohdy vůbec nepozná, že se ho režisér právě pokouší strašit. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Boogeyman uděluji pouhou jednu hvězdu, a to s dodatkem, že podobný materiál do kinodistribuce v žádném případě nepatří. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně fakt dobře natočený horor, ve kterém fungují lekačky i strašidelná atmosféra. Nohy celému filmu sráží jen jeho neoriginálnost. Předlohu jsem nečetl, ale celý příběh je banální až běda a nenabízí inovativního vůbec nic. Hrdinky filmu jsou bezva a triky ucházející. Celkové vizuální ztvárnění Boogeymana mě taky bavilo. Souhrnem dobrý horor, který ale velkou díru do světa neudělá (a neudělal). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama