Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Steed má zjistit, kdo a proč vyhodil do vzduchu laboratoře programu Prospero. Podle videokamer to byla vedoucí programu, atraktivní kráska Emma, ta to však popírá a svou nevinu hodlá dokázat tím, že Steedovi pomůže dopadnout skutečného pachatele. Dvojice se dostane na stopu boháče De Wyntera, který šéfuje spolku PARAPLE a podle všeho nejen dokáže ovládat počasí, ale také si do svých služeb pořídil Emminu dvojnici. S každou stopou je jasnější, že ďábelský zločinec se chystá svým vynálezem vydírat svět a zničit přírodními katastrofami každý stát, který mu odmítne zaplatit. Steed a Emma jsou jediní, kdo ho mohou zastavit. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Fiennes je britštější než agent jejího veličenstva 007 a Uma je k nakousnutí, takže strčí Moneypenny hravě do kapsy. Není mi sice jasné jestli to původně mělo vypadat, tak jak to nakonec vypadá ... poměrně zábavná nejspíš komedie, protože akce=0, napětí=0 a jediné čeho tu bylo přehršel byl sarkasmus,do extrému dotažené gentlemanství a celé je to dost ulítlé. 55% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako ono to má své světlé stránky; hudba, kostýmy a ta absurdní dávka anglického klišé udělaná Američany, jenže ono je to prostě strašně blbé. Co věta to trapas, pořádná zápletka nastane až na začátku druhé hodiny, a to jen krutě béčková, Sean Connery hraje naprosto tragicky, a je to hrozně sestříhané. Hodnotit film podle takového střihu je jako hodnotit estetickou kvalitu Big Benu po té, co mu prasknou hodiny. ()

Reklama

viax 

všechny recenze uživatele

Vtipná parodie na bondovky a podobné špionážní thrillery. Mnoho lidí zemře, ale my jsme ušetřeni pohledu na krev. Gentleman Ralpha Fiennese nemá chybu, vůbec všechno chování britské výzvědné služby nemá chybu, ta nadsázka a bagatelizace problémů jsou okouzlující. Uma Thurman se svou plavnou chůzí také stojí za to a Seana Conneryho ve skotském kroji si opravdu nenechám ujít. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen z úcty k Seanu Connerymu dávám aspoň jednu hvězdu. Tohle dostali do ruky totální břídilové - scenáristou počínaje, přes casting až po kameru, střih a hudbu. Vše je špatně. Chybí jakákoliv gradace scén, jejich vypointování, práce s napětím. Ano, snaží se to být vtipné, a možná za jiných okolností by to i fungovalo. Jenže to by musel fungovat scénář, která nectí žádné zásady řemesla a jde jen o odfláknutý, narychlo spíchnutá produkt. Herci samotní mají charisma dubu v lese, nějakému jiskření mezi Umou a Ralphem by věřil snad jen duševně postižený, většina linií a hodně postav nejsou dotaženy do konce, některé věci se okecávají div ne hodinu, ale věci zásadní pro příběh se řeknou jen tak mimochodem (asi i to mělo být vtipné, jenže tohle je totální zpackání právě té práce s napětím). Kam to ten Sean Connery jen vlezl! Pořád chtěl dělat nějaké ekologické agitky a něco jiného než akční filmy, ale tohle snad je pod jeho úroveň. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak elegantní je Londýn, tak elegantně působí na pohled i Mstitelé. Vypnout zvuk, budu maximálně spokojen. Že jsem ho však nechal zapnutý a tím pádem slyšel, o čem to celé bylo, jsem opět nucen hledat nějaký odpovídající kompromis. Notně mi v hledání pomůže fakt, že rajcovnější jsem Umu Thurman ještě nikdy neviděl. Její rudé vlasy a obtažené oblečky zachraňovaly chaos v pozadí (ne jejím) a paniku ve scénáři. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se umístil na 13. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama