Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

S Connerym nejslabsi bondovka a to hned z nekolika duvodu. Jednak pribeh, sice se postupne lehce zamota a nepusobi uz tak jednoduse, coz ale nic nemeni na tom, ze proste neni moc zajimavej nebo sviznej a misty nudi a to me pritom uvodni akce solidne naladila. Dalsi problem je zaporak, Blofeld uz je mimo, tady navic hranej nejakym trapakem Grayem. Aspon, ze tu je paradni dvojka zabijaku Kidd a Wint, ktery mi silne pripominali Vandemaara s Croupem. Dalsi problem je v hudbe a v lokacich, prostredi casin neni buhvijak zajimavy a hudba je znacne nevyrazna. Aspon, ze se vratil ten Connery, kterej je sice trochu oplacanej, ale jinak na nem ta pauza neni moc znat a zachranuje co se da, bejt tu Lazenby, tak je to asi daleko vetsi prusvih. Kdybych to bral samostatne, tak to neni nicim zvlast spatna bondovka, bohuzel ani nicim zvlast zajimava, jenze v porovnani s ostatnima s Connerym, je tohle jasne nejslabsi a tudiz vic jak 3* jsou bez sance. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi tenhle díl nesedl. Bondgirl mi přišla zcela, ale zcela tuctová, a kdoví, jakým kouzlem si koho omotala kolem prstu, nebo spíše komu dala. Navíc se to nehne z Las Vegas, což mi u bondovky přijde nefér - chci exotické lokace, ne ošuntělou americkou poušť a pozlátko. Dojde dokonce i na cirkus nebo Bondovo Mission Impossible po stěně hotelu - už vím, odkud to ten Tom Cruise odkoukal. Vtipná je honička s lunochodem (!), ačkoliv mi nějak nedává smysl, k čemu jej Blofeld chtěl použít, když mu šlo o laser a satelit. Zase mi vadily různé náhody a vlastně celková nedořešenost - evidentně ve všem jeli i ti z kasína a pohřební služby, ale že by je někdo zatkl, to ne. Navíc jsem nechápal ani motivaci toho dua šašků, co si hráli na veselé a ironické zabijáky. Což o to, průpovídky mají dobré, ale ta přehnané slizkost a teploušství, jako proč?. šlo to zahrát daleko líp a vyznělo by to líp. (Jinak dvojsmylů je ve filmu víc - "ball" není jen ples, ale také koule.) A konec na ropné plošině mne vlastně také zklamal. Takový průměr, z něhož sem tam něco zábavného vykoukne, ale jinak nic moc tedy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 7 - Z literárního hrdiny je definitivně filmový tahák. Jenže doba se přeci jenom trochu změnila a producenti chápali, že je potřeba se začátkem další dekády udělat něco jinak a přispěchali se starým dobrým Bondem. Tím, že šlo o poslední štaci Seana Conneryho, který bral tehdy rekordní honorář, to bylo spíš o trošku beztvarém dobíhání do cíle. Bohužel i z jeho strany. Přesto tenhle kus několik vrcholů má. Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Žádná srdcovka z toho sice (pro mě) není, navíc některé akční sekvence (třeba ta v poušti nebo s ženskou přesilou) měly solidní potenciál, ale vytřískalo se toho z nich docela málo. Prostě mi to celé přišlo jako díl od všeho kousek, ale pořádně nic. Tempo nevyrovnané. A k ženám tentokrát 007 příliš galantní není. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Lana Wood byla příliš nízká, a to i když byla na vysokých podpatcích. Aby se vešla do jednoho záběru se Seanem Connerym, musela stát na bedně. (henrycruel)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)
  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)

Reklama

Reklama