Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí Goldfinger jedna z nejklasičtější bondovek se stálými styl definujícími proprietami, absolutně povrchním přístupem ke všemu a atmosférou, která dýchá elegantcí a šarmem stejně jako její hlavní hrdina. Příběhové zvraty jsou možná až příliš "deus ex machinovské" i na tento brakový žánr a záporácká bonbgirl se sympatickým jménem Domina změní své přesvědčení až příliš rychle, ale v rámci lehké zábavy jde tohle všechno bez problémů zkousnout, stejně jako až příliš zdlouhavá závěrečná bitka potápěčů. V kontextu s novějšími díly je zajímavé jak tato a další oldschoolové díly lpěly na jednotě záporáků zařazených v organizaci SPECTRE - podobnou kontinuálnost děje napříč jednotlivými díly zřejmě po mnoha samostatných padouších nabídne až nově chystané Quantum of Solace... které ale bude stylově někde úplně jinde. 9/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Goldfingerovi asi moje nejmilejší Conneryho bondovka. O to víc mě mrzí, že jsem ji viděl všeho všudy dvakrát (nebo dva a půlkrát:)), protože opravdu je na co se dívat - opět zde vystupuje překrásný Aston Martin DB5, podmořské souboje vypadají naprosto skvěle a Emilio Largo je Bondovi více než důstojným protihráčem. A navíc v pozadí všeho stojí Ernst Stavro Blofeld, muž bez tváře (tedy až do Žiješ Jenom Dvakrát:)) a mozek celé zločinecké organizace. Pět hvězd je zcela zasloužených. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko vybírat mezi Conneryho Bondama toho nejlepšího, ale v konkurenci skvělých Srdečných pozdravů z Ruska a ještě lepšího Goldfingera je pro mě tím nejlepším Agentem 007 (a to myslím tím úplně nejlepším ever) Thunderball. Tahle Bondovka má prostě všechno, skvělou akci, zajímavý děj, krásné Bondgirls, parádní ústřední píseň od Tygra z Walesu Toma Jonese a Conneryho ve své životní roli už suverénně zabydleného. Tak dlouho jsem se tomuto fenoménu vyhýbal, až jsem se na tom stal silně addicted. Klasika. (Mých 5* zvedlo hodnocení z 78 % na 79 %, wuhůů!). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I u Thunderballu cítím mírné škobrtnutí. Zatímco u Goldfingera mi chyběla temnější atmosféra a větší tah na branku, u Thunderballu je ještě k tomu slabší scénář a hudba. Exotické prostředí mělo být příjemné spestření, ale místo toho dost často leze na nervy. A ani tolik očekávané technické finesy, které byly dražší, než všechny předchozí bondovky dohromady, nepředčily má očekávání. Bondgirl sice ano a Connery hláškuje nadčasově a věru výborně, ale to zdaleka nestačí na dobrou "Bondovskou" zábavu. From Russia With Love je stále zdaleka nepřekonáno. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Largova dvoudílná jachta Disco Volante byla předělána z křídlového plavidla zvaného The Flying Fish (Létající ryba). Náklady na celou akci, včetně transportu lodi z Portorika do Miami, činily půl miliónu dolarů. (džanik)
  • Dominu měla původně hrát také Raquel Welch, produkční šéf 20th Century Fox Richard Zanuck však požádal producenta Alberta Broccoliho, aby ji uvolnil k natáčení sci-fi filmu Fantastická cesta (1966). (džanik)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)

Reklama

Reklama