Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Goldfingerovi asi moje nejmilejší Conneryho bondovka. O to víc mě mrzí, že jsem ji viděl všeho všudy dvakrát (nebo dva a půlkrát:)), protože opravdu je na co se dívat - opět zde vystupuje překrásný Aston Martin DB5, podmořské souboje vypadají naprosto skvěle a Emilio Largo je Bondovi více než důstojným protihráčem. A navíc v pozadí všeho stojí Ernst Stavro Blofeld, muž bez tváře (tedy až do Žiješ Jenom Dvakrát:)) a mozek celé zločinecké organizace. Pět hvězd je zcela zasloužených. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Může si u vás odpočinout? Je docela mrtvá." Neohrožený Bond, krásné ženy, nekompromisní padouch Largo (skvělý A. Celi) a moře. Tedy hlavně podmořské záběry jsou úžasné a bitvu potápěčů si vždy užiji naplno. Kamera jen tak mimochodem švenkne tu na langustu, tam na murénu či jehlici rohozobou, nebo rovnou na žraloka. Pro mne jedna z nejlepších bondovek, viděna cca 10x. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Galerie (244)

Zajímavosti (100)

  • Postava Fiony Volpe v původním románu není, byla vytvořena speciálně pro tento film. Fiona byla původně zamýšlena jako Irka a v dřívějších verzích scénáře se také jmenovala Fiona Kelly. Příjmení pak bylo změněno, aby více ladilo s italským původem Luciany Paluzzi. (džanik)
  • Let s jet-packem trvá 21 vteřin, přístroj vyvíjí brzdící sílu tisíc koní. (džanik)

Reklama

Reklama