Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda nejlepší Bondovka s Connerym. Mělo to všechno, co těm předchozím chybělo. Samotná zápletka s atomovkou sice moc originální není, ale to se ani nedá čekat. Celé se to odehrává na Bahamách, což je super. Bond má za úkol najít ztracené jaderné bomby a záporák mu to vůbec neusnadňuje. Opět se kolem něj točí krásné ženy. Dost se mi tu líbily všechny ty vodní souboje a hlavně i vychytávky, které od Q dostal. Tenhle film podle mě funguje i dnes. Hudba je taky super. "Potřebuje se odpočinout, je úplně mrtvá." :D ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-4 Ve snímku s atraktivním jménem Thunderball jsme svědky nápaditých akčních scén, které se tentokráte odehrávají zejména pod vodní hladinou. Za zmínku zde rovněž stojí i charismatická bong-girl Domino či již tradičně spolehlivý Sean Connery jakožto James Bond. Z dopravních prostředků musím zmínit kultovní Aston Martin DB5 nebo třeba jachtu Disco Volante s nádhernými tvary. (HBO GO) „Try to be a little less than your frivolous self, 007.“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I u Thunderballu cítím mírné škobrtnutí. Zatímco u Goldfingera mi chyběla temnější atmosféra a větší tah na branku, u Thunderballu je ještě k tomu slabší scénář a hudba. Exotické prostředí mělo být příjemné spestření, ale místo toho dost často leze na nervy. A ani tolik očekávané technické finesy, které byly dražší, než všechny předchozí bondovky dohromady, nepředčily má očekávání. Bondgirl sice ano a Connery hláškuje nadčasově a věru výborně, ale to zdaleka nestačí na dobrou "Bondovskou" zábavu. From Russia With Love je stále zdaleka nepřekonáno. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: napínavé, akčné, Sean Connery, skvelý záporák, bohovská úvodná skladba od bohovského Toma Jonesa, výborná hudba, sexy Bondgirls Zápory: film je taký nijaký, za čo môže hlavne to, že sa to odohráva na jednom mieste a aj to, že (napriek efektnému záveru) síce akcia je napínavá, ale skôr komornejšia - aspoň mne sa to tak zdalo. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • V bitke pod vodou zhodí Largo (Adolfo Celi) Bondovi (Sean Connery) jeho modré okuliare, a tak si zoberie od mŕtveho po blízku. Tie sú čierne, avšak v ďalšom zábere sú opäť modré. (kacer4)
  • Adolfo Celi, který hraje Larga, je dabován Robertem Riettym. Celi je u nás známý také díky seriálu Sandokan, kde si zahrál postavu Rádži ze Sarawaku. (džanik)
  • Postava Fiony Volpe v původním románu není, byla vytvořena speciálně pro tento film. Fiona byla původně zamýšlena jako Irka a v dřívějších verzích scénáře se také jmenovala Fiona Kelly. Příjmení pak bylo změněno, aby více ladilo s italským původem Luciany Paluzzi. (džanik)

Reklama

Reklama