Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda nejlepší Bondovka s Connerym. Mělo to všechno, co těm předchozím chybělo. Samotná zápletka s atomovkou sice moc originální není, ale to se ani nedá čekat. Celé se to odehrává na Bahamách, což je super. Bond má za úkol najít ztracené jaderné bomby a záporák mu to vůbec neusnadňuje. Opět se kolem něj točí krásné ženy. Dost se mi tu líbily všechny ty vodní souboje a hlavně i vychytávky, které od Q dostal. Tenhle film podle mě funguje i dnes. Hudba je taky super. "Potřebuje se odpočinout, je úplně mrtvá." :D ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Thunderballu se dá vyčítat ledacos, ale určitě ne to, že zahambuje sérii. Exotický a podvodní příběh má úžasné vtažení do děje. Teroristé hrozí atomovkou a nezbývá než na agentovi tajné služby MI6 vyrazit hledat vrak letadla a zároveň zastavit padoucha, který to zincenoval. James Bond se opět bude potýkat se zlořády SPECTRA a i tentokrát se svým šarmem, klukovským úsměvem a drsným vstupováním jim bude házet klacky pod nohy. Podvodní scény jsou super a jako Bond s harpunou. Nu proč ne? (74 procent) ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film chytne trošku tempo až někde v půlce a v nevýrazné režii se nejdřív nechytá ani Bond se svými hláškami. Neslaný-nemastný hlavní padouch si navíc vypomáhá mou neoblíbenou rekvizitou - páskou přes oko a vůbec, vztahy mezi ním a Bondem, Bondem a Bond-girl a mezi tím vším dohromady působí scénáristicky hodně nepřesvědčivě (srv. třeba s předchozím "Goldfingerem"). První ve filmu použitý funkční jet-pack a podmořská bitva (vesmírně zkopírovaná v "Moonrakerovi") tak celkový dojem moc nevytáhnou. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ak Bond, tak jedine CONNERY, a jeho štvrtá bondovka v poradí, ktorú pasujem, ako svoju najviac najobľúbenejšiu, a to najmä z hľadiska podvodných scén, kde sa náramne kombinuje kamera Teda Moorea, strih Ernesta Hoslera, ale najmä hudba klasika Johna Barryho, keď by som ešte na margo pridal i výpravu extra povolaného scénografa Kena Adama, ktorý inak, mimochodom má na svedomí aj takého Barryho Lyndona od Stanleyho Kubricka, a to je už čo povedať, tak sa jedná o taktiež vtedy aktuálnu tému - Studenej vojny, kedy hrozil reálny jadrový konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom, pričom tentokrát je táto problematika na ústupe, a na miesto „východného bloku” , sa vyhráža TERORISTA LARGO, ktorého kumpán odcudzil, ukradol dve atómové bomby, kde všetkých zastrašuje, že ich použije, ak sa mu nezaplatí vysoké výkupné... James je momentálne v „Bešeňovej” , kam prišiel zrelaxovať, načerpať novej, priaznivej sily a pomilovať sa so ženami, ale radovánky sa mu čochvíľa skončia, lebo VLASŤ ho povolá na MISIU, v ktorej mu pôjde o život, pretože bol zoči-voči žralokom, a nielen raz, ale viackrát. Všimol som si dámy, ako sú Domino, Fiona, Patrícia, či kolegyňa 007, Paula, ktoré sa skrátka nedajú len tak prehliadnuť, čo vie i sám zvodca James, pričom jedna z nich je už povestnou BOND - GIRL. “Normálne som si zamiloval podmorské dno, kde sa potápajú všelijakí umelci s rôznymi záujmami” . / Režisér Young režíroval úplne prvú bondovku Dr. No, alebo trebárs skvelý thriller WAIT UNTIL DARK, čo sú filmové kapacity podľa žánru, teda pod jeho rukopisom ide o pevnú režisérsku ruku, počas ktorej nie je nikdy núdze o akúkoľvek nudu, ktorú tam nenájdem, dobre viem, že Thunderball je trošku prehnaný “špionážny snímok” , ale na tú dobu, spred 53. rokov sa jedná o niečo naprosto omračujúce, aspoň že obdržal cenu Akadémie za špeciálne efekty, ktoré sú teda ojedinelé, famózne a fantastické. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky neukotvené, hlavní záporák vlastně pořádně neukotven rovněž, převážnou část filmu jsem se děsně nudil a jediné, co mě dokázalo trochu emocionálně zaujmout a rozparádit, byla Domino. Na všem zlém se dá nalézt něco dobrého, takže si jdu sehnat nějaký francouzský film, v němž se blýskla. Společně s Vesper zatím pro mě nejpůvabnější Bond girl. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Pro roli Larga byl před startem celé Bondovy série původně zamýšlen zpěvák a herec Burl Ives. (džanik)
  • Při podmořském souboji largových zabijáků a amerického komanda, jsou používány pneumatické podvodní harpuny Jaguar, které vyráběla od roku 1962 italská společnost Technisub. (JohnSmith)
  • Na Bahamách opravdu existuje oblast nazývaná „Golden Grotto" (nebo lépe existovala, jelikož už byla překřtěna na „Thunderball Reef"). (džanik)

Reklama

Reklama