Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (416)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spíše na začátku a konci, v samotném středu snímek velmi tápe, až jsem se bál, že mu ještě před finálem dojde dech. Rukopis autora scénáře není znatelný, přesto však závěr velmi připomíná roztodivný svět z Karlíka a továrny na čokoládu, ještě zmocněný vzdálenou kamerou. Žiješ jenom dvakrát má přesto neustále nějaká esa v rukávu a i ty horší scény mají čím překvapit. Nejtrapněji působí nasilné naroubování výcviku a přeměna Bonda v japonce, která působí až směšně nevěrohodně, zvláště, když vidíte výsledek. Celkový dojem však bohatě zachraňuje závěr. Scéna kdy konečně spatříme Dr. Zlouna, pardon, Blofelda je prostě nezapomenutelná, a můžeme jen litovat, že dokonalý Donald Pleasence nedostal více prostoru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak a je hotovo. Dokonce ani Japonci nedokázali uchránit své ženy před britským krajně invazivním agentem a mnohdy je tak možno na jejich ostrovech narazit na občany, jejichž japonština má silný skotský akcent. Posun k sci-fi filmům už nemůže být jasnější a přesto, že je děj přitažený za vlasy takovým způsobem, až z toho má Connery šikmé oči, má film určité kouzlo, takže si svoje 4* v pohodě drží. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 5 Z Conneryho bondovek je tato jedna z těch slabších, avšak stále lepší jako Diamanty jsou věčné nebo "nebondovka" Nikdy neříkej nikdy. Přesto však nedosahuje kvalit jako Thunderball (kterou považuji za 3. nejslabší z Conneryho období) či Goldfinger, Dr. No a From Russia With Love. Na škodu tu trochu je fakt, že 007 je téměř celý film pouze v Japonsku a u vesmírných záběrů je velmi patrný zub času. Pochválit však lze megalomanský plán arcipadoucha Blofelda, který se konečně ukáže v celé své kráse, výbornou hudbu a akční scény, zejména velkolepé finále v kráteru sopky. Potěší rovněž použité záběry s Janem Werichem, kdy můžeme vidět jeho vlasy ve scénách, kde sedí Blofeld v křesle a je zabírán zezadu. Objektivně 4*, ale z úcty k tradici a starému bondovskému feelingu dávám o jednu víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení jedné éry bondovek, orientální Japonsko a odhalení S.P.E.C.T.R.E. Tajná základna v kráteru sopky je strašně hustej nápad a tehdy to muselo všecky posadit na zadek (perfektně mi to před lety prodali Simpsonovi), nicméně celkově jsem se více bavil u jiných bondovek..myslím těch klasických. Rozhodně je u tohoto filmu zajímavá situace s Janem Werichem, jež měl hrát Blofelda, škoda škoda...60% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.5__Atraktivní prostředí exotického Japonska a krásný ústřední hudební motiv (vypůjčený" Robbie Williamsem v jeho úspěšném hitu Millenium). Ale akční sekvence jsou již notně nahlodány zubem času. Zakomponování v té době tak módního prvku ninjas (trénink v Ninja Academy) zde příliš nesedí, zvláště když ze svých bojových schopností zde v rozhodující bitce nepředvedou nic (pouze pif paf ze střelných zbraní). Hlavní záporák, muž č.1 organizace Spectre v podání Donalda Pleasence, který se zde mihne pouze v posledních dvaceti minutách, je spíše karikaturou a při přemrštěné závěrečné přestřelce s dobýváním velitelského můstku, který jakoby bondovce THE SPY WHO LOVED ME z oka vypadl, jsem si uvědomil, jak často se některé filmy s Jamesem Bondem podobají navzájem. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (80)

  • Japonské dívky, obsazené jako kompars, odmítly veřejně nosit bikini. Svolily až po zásahu producenta Alberta Broccoliho. (džanik)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama