Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velice nudná záležitost, která si hraje na mnohem víc, než ve skutečnosti je! Velmi dobře herecky obsazené! Ale kde nic, tu nic! Debilní scénář mně donutil jen kroutit hlavou. Naprosto nesmyslné, ubohé a trapné. Od začátku do konce nonstop nuda. A ani rádoby akční konec není nijak zábavný a je také nudný. Do toho všeho příšerná hudba, která mně uplně tahala za uši. Vůbec mi nejde do hlavy co to jako mělo být! Angelina Jolie, Ethan Hawke, Théky Karyo, Olivier Martinez a Kiefer Sutherland jsou jedni z těch lepších herců. Ovšem v tomto filmu předvádějí mizerné výkony. Ethan Hawke byl jediný skvělý. Angelina Jolie taktéž ušla ale spíš tam asi byla na ozdobu. Jen se sám sebe ptám, co tam dělal Kiefer Sutherland? Dohromady se tam vyskytl asi tak 3 minuty a pronesl asi 8 vět. Tenhle herec nemá takovéto filmy za potřebí. A konec filmu? Trapný, vyhaslý a předvídatelný! Neuvěřitelný film!! Pokud možno a ještě jste ho neviděli, tak se mu jednoznačně vyhněte obloukem! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Naprosto ale naprosto průměrný film, který od dvou hvězdiček zachránila minimální přítomnost Kiefera Sutherlanda, který - ač se na scéně objevil jen na pár minutek, ne-li vteřinek - na sebe dokázal upoutat pozornost. Bohužel, nejen zápletka, ale i celé finále mírně naráhlé, je zbytečně utlumeno nezájmem režiséra s naivním scénářem něco udělat...a nezájmem obou hlavních postav, totiž Angie a Ethana, zahrát něco kvalitnějšího, než jen - i na své poměry - slabý průměr. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočený i odehraný thriller s docela napínavou atmosférou a snad i trošku nečekaným rozuzlením, dokreslený minimalistickými zvukovými plochami Philla Glasse, který tóny své hudby filmu opravdu hodně prospívá. Samozřejmě, že příběh je plný žánrových klišé (baterky detektivů za bílého dne, mrtvola ve stropním podhledu - juk! - a tak...), nějaký ten sex na komodě, honička v autech... - kolikrát již to tu bylo a bude, že... No prostě standardní akčně-krimi-thriller s >dramatickou< zápletkou... ;-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je thriller, ktorý sa mne osobne páčil aj po rokoch a dokonca v porovnaní s kúskami ako Zlodej bozkov alebo Zberateľ kostí sa mi zdá najlepší. Po prvé sa mi nezdá, že je vrah odhaliteľný hneď a po ďalšie ten koniec je pre diváka, ktorý film vidí prvýkrát prekvapujúci, tá situácia v kuchyni až šokujúca. Čiže nemôžem inak, len hodnotiť pozitívne, dobrá kriminálka, dobrá zápletka, dobrí herci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)
  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama