Reklama

Reklama

Trapped

  • Kanada Le Village de la mort (více)

Skupina studentů odjíždí na zdánlivě bezstarostný víkend do horské přírody, kde se stanou svědky brutálního lynče a následné vraždy spáchané místními starousedlíky. V jejich čele stojí bezohledný Henry (Henry Silva), který se v honbě za utajením svého bestiálního činu nezastaví před ničím. Hra o holý život začíná. (J.Connor)

Recenze (33)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhorší jsou burani z jihu! Tedy z amerického jihu. Osada v horách si žije vlastním životem, má své zákony. V čele stojí neurvalý Henry, který postupně začíná propadat šílenství. Na začátku všeho je nevěra jeho půvabné ženy. Samozřejmě si nepřipustí, že by mohla být vina na jeho straně a udělá s amantem krátký proces. No, vlastně je to docela dlouhý proces, jenže nechtěně ho zahlédne čtveřice studentů. Ti se chovají možná ještě hloupěji, než osadníci. Ale zas bez toho by nedošlo k nervy drásajícímu finále. Krásná příroda je tentokrát pouze tichým svědkem krvavých událostí. Mrtvých mohlo být více, ale živí si zase budou dlouho (až do své smrti) pamatovat. A divák zjistí, k čemu všemu je dobrá televizní anténa... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Vidlákov s intertextualitou vzťahujúcou sa na HILLS HAVE EYES, DELIVERANCE. Postavy sú obeťami v prostredí vidieka vyobrazeného v exploitation žánre konštantnými znakmi á la EASY RIDER - partia buranov s ktorou spoločnú reč len ťažko nájdeme. Dostačujúco spracované, bez nejakých väčších kladov alebo záporov, v (očakávane) pôsobivom prostredí s kopou "hillbillies" a jednoduchou zápletkou - zámerom: zlikvidovať nepohodlných "narušiteľov" miestneho "poriadku", inými slovami - svedkov vraždy. Ľahký film o buranoch naháňajúcich študákov zo strednej vrstvy, znova konflikt medzi dvoma skupinami ľudí prameniaci v princípe z odlišnosti ich mentalít - nič nové a výrazné, žiadna veľká turbulentnosť v charaktere filmu nie je, ale pre fanúšika žánru postačujúca, málo známa záležitosť. Eli Roth to (okrem iného) určite videl a páčilo sa mu to ( CABIN FEVER) ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Zábavné a celkem atmosférické to je, ne že ne. Navíc Henry Silva a jeho několik poskoků s očky zakalenými ilegální pálenkou v omaštěných flanelkách jsou skutečně snová partička do nepohody. Bohužel jsem ale v žánru hixploitation zatím viděl jen samé perly, a to nejen v jeho rámci (DELIVERANCE, STRAW DOGS) a proti nim je TRAPPED přeci jen pouze neškodné béčko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabé. Vyslobodenie v roku 1972 vyvolalo v divákoch chuť po drsných survival záležitostiach jemne šmrncnutých hororom (hixploitationom) a tak sme sa okrem Južanskej pohostinnosti, Just Before Dawn, Rituals a The Final Terror dočkali aj dnešného Trapped. Výsledkom je nezáživné béčko, u ktorého sa nič zlé nestane, ak ho nikdy neuvidíte. O nejakom horore by som radšej pomlčal, je to skôr vyhrotené „čosi“, kde v úvode dôjde k vražde a potom po sebe zvyšok filmu idú dve skupiny – jedna to chce ohlásiť, druhá ututlať. A do toho pár osôb s menej čitateľnými motiváciami. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Výborné!!! Takto si predstavujem kvalitnú béčkovú jazdu z 80. rokov. Prečo musia byť tí teenageri vždy v nesprávny čas na nesprávnom mieste? Je to vlastne jedna z buranských lesných naháňačiek, ktorá síce nie je veľmi krvavá, ale má to atmosféru, výbornú hudbu a napätie sa stupňuje každou minútou. Ja som si to vychutnal :) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama