Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Petr Farrelly je zajímavý režisér a jeho Oscarová Zelená Kniha patří mezi mé oblíbené filmy a bylo s podivem, jak někdo, kdo se celý život točí kolem hloupých komedíí nakonec dokáže natočit něco takového a byl jsem zvědav jak si poradí s tímhle, ale vyšlo to nakonec na průměr. Rozhodně jde o zajímavý a netradiční pravdivý příběh, kde Zac Efron hraje sympaťáka i blázna zároveň, ale na můj vkus tu nebylo extra nic výrazného. Humorná vložka mi vůbec nesedla, nepřišlo mi to vtipné, vizuálně mi to přišlo občas televizní a když došlo na Vietnam, tak nedošlo ani na pořádnou akci. Něco zajímavého se začlo dít až v poslední půl hodince, kde útok viet congů na město nepostrádal alespoň napětí a Russel Crowe měl po delší době opět zajímavější roli, ale i tak celkově vzato za mě max lepší průměr. 6/10. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Jediná pozitiva jsou poslední část filmu kde si hlavní hrdina uvědomí, že byl celou dobu jen loutka co hltá vše, co mu v TV řeknou, a že se jedná (údajně) o snímek podle skutečnosti. Avšak provedení mě nechytlo a nechápu ty hodnocení. Béčkový film a naprosto nevyužitý potenciál z toho vymačkat více. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně odsýpající válečná dramedy, v níž skrze postavu Chickieho sundáme “růžové brýle” propagandy a vidíme skutečná válečná zvěrstva na vlastní oči. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek The Greatest Beer Run Ever režiséra Petera Farrellyho, který je založený na jednom skutečně šíleném nápadu obsahující pivo a cestu přímo do Saigonu. Nutno zmínit, že tvůrci tento absurdní aspekt zakomponovali do krásně fungující filmové mozaiky, z níž vyjma zjevného protiválečného poselství ční také herecký výkon Zaca Efrona. Právě on totiž do snímku dodává tu tolik potřebnou počáteční naivitu a následný šok, že nic vlastně není tak jak se na první pohled zdálo. Režisér se všemi těmito ingrediencemi pracuje s grácií sobě vlastní, takže se před Vámi na poněkud předlouhé stopáži rozprostře delikátní filmová záležitost, kterou byste určitě neměli minout. Téma nesmyslné války a všudypřítomné propagandy totiž (bohužel) nikdy nezestárne. (Apple TV+) PS: Nesmím samozřejmě opomenout skvělého Russela Crowea, který si to neskutečně “dává” i na poměrně malém prostoru! „That's what war is, Chick. It's one giant crime scene.” ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dramaticko dobrodružná komedie o budižkničemovi, který se rozhodne podpořit kamarády ve válce ve Vietnamu, se povedla! Jedná se o vtipnou jízdu, která je pro hlavní postavu oči otvírající. Peter Farrelly má holt talent pro kousky, kde se zabedněnému člověku otevřou oči, během příjemné a zábavné cesty, které vás krom rozesmání i dojme a donutí se přeci jen lehounce zamyslet. Oproti Zelené knize je to slabší odvar, přesto velmi pěkný kousek, které mu by také nevadilo lehce zkrátit stopáž, obzvláště pasáže s Russellem Crowem. Ale i tak, příjemné překvápko a zasloužených 7/10. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama