Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 10

Recenze (357)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $35miliónov║ Tržby USA $108,161,389║ Tržby Celosvetovo $168,961,389▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Stále dokola ta istá bezduchá vyvrazdovačka, bez lepšieho impulzu. 100x opakovaný priebeh scén! Nikam sa to neposunulo, aj keď ústredná dvojica nie je úplne na zahodenie a ešte prvá tretina je ako tak znesiteľná. Postupne to padne do klasického balastu plného naivne blbých scén. A záver to samozrejme zas dá úplne dole. Už by to chcelo nejaký  svieži nádych. Zlatý prvý diel, ostatné sa mu nepriblížili ani z ďaleka. /40%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K sérii som sa vrátil po trojke a to preto, že ma zaujal dej odohrávajúci sa v novom prostredí. A je to tak, šestkou dostal Scream novú krv do žíl. Čo sa týka deja, tam toho veľa už nikto nevymyslí, skôr som sa sústredil na hutné sekvencie, ako metro, samoška či rebrík. No a oná meta rovina je síce posunutá o kus ďalej ako prvý film a neustále sa o nej rozpráva, avšak tu mi príde, že scenáristi a režiséri sa snažia byť za každú cenu kvázi veľmi chytrí a cool a je to už skôr na hranici otravnosti. Či je tematizovanie toho, čo všetko sa dá prežiť, skutočne tak inteligentné, nech posúdi každý fanúšik sám. Mrzí ma to, ale okrem Jenny žiadna nová tvár nemá podľa mňa dostatočnú charizmu, na druhú stranu ma potom nemrzelo, keď niekto zomrel bolestivou smrťou. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo a jako fanouška série zároveň potěšilo, že se bude v kinech vřískat pošesté pouhých čtrnáct měsíců po uvedení pátého Vřískotu, který přišel po dlouhých jedenácti letech po čtyřce (a posledním Cravenově "zářezu"). Jak už jsem říkal, mám pro Ghostface slabost, tudíž jsem svolný přehlédnout fakt, že se jedná do nemalé míry o recyklát předchozích filmů - jako fanoušek si ale právě cením onoho propojení mezi jedničkoupětkou, které jsem si (vedle spousty popkulturních odkazů) vyloženě užíval. Samotné intro, které si šibalsky pohrává s hororovými pravidly a staví je na hlavu, dokazuje, že má "vřískající série" stále co nabídnout. Uvítal jsem situování filmu do New Yorku, kde se tvůrcům podařilo využít jiných lokalit a nabídli tak několik vskutku povedených scén - ať už šlo o chladnokrevnou sekvenci ze samoobsluhy či bytu, nebo o atmosférickou scénu z blikajícího metra. (Spoiler alert!) Identita Ghotsface je člověku jasná od první zmínky o zesnulém rodinném příslušníkovi, nejpozději pak od útoku v bytě, ale o nějaký plot twist tvůrcům ani nešlo, jako spíše o ono pohrávání si s diváckými očekáváními a hororovými pravidly a vytváření "skrýmverza". Divák (ideálně fanoušek) pak s klidem přehlédne nesmrtelnost jistých postav a s uspokojivým úsměvem jen pozoruje nekompromisní likvidaci záporáků. (End: Spoiler alert!) Šestka na mě tedy ve výsledku rozhodně nepůsobila nudně, ani unyle, má-li ale vzniknout další pokračování, čemuž bych se nebránil, byla by vhodnější alespoň tříletá pauza. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pětce jsem svá očekávání raději srazil na minimum a nakonec mám v sobě lehce rozporuplný pocity, ale trochu jinak než jsem čekal. Před titulková scéna se opravdu povedla nevadí mi ani přenesení ghostface do prostředí velkoměsta ani jeho stylizace do podoby zabijácký mašiny ve stylu Jasona kdy třeba pronásleduje své oběti až do krámu kde začne bez milosti kosit i nic netušící zákazníky. Zkrátka po první půlce jsem nadšeně tleskal, že se povedlo konečně tuhle sérii přenést do současnosti, ale bohužel ta tradičně překombinovaná odhalovačka kdo je kdo plus opět neúměrný počet přeživších postav (nemohli už Tu Gail sakra konečně zabít když přežila pět dílů?) a důkaz o definitivní nepoužitelnosti nových postav to kazí, ale cítím tu aspoň trochu svěží vítr a po čtyřce která z hlediska inovace zůstala tak na půlce a pětce která není nic než totální recyklace předchozích dílů i pár tvůrčích nápadů. Jo a ghostface s brokovnicí je prostě cool.65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghostface takes Manhattan. Závěrečné odhalení opět vycucané z prstu a tentokrát už i trochu směšné. Prostředí NYC ale fajn osvěžením. Pár překvapivých scén, např. sámoška (killer útočí drze i na veřejnosti), scén s velkým ale dostatečně nevyužitým potenciálem (metro) a další násobná bodnutí do břicha, po kterých postavy dál fungují jakoby nic. Z úspěšně oživené série se stává řízná, ale ne zrovna chytrá opakovačka pro teenage publikum, která může běžet napořád. O půl hvězdy slabší než předešlý, pátý díl. Nejvíce cool scéna je po závěrečných titulcích. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jack Champion je ve svých 17 letech nejmladším hercem v sérii, který hraje jednoho z vrahů. Je také jedním z pouhých dvou teenagerů, kteří skutečně hráli dospívajícího Ghostface. Tou druhou je Emma Roberts, které bylo v době natáčení Vřískotu 4 (2011) 19 let. (Takeshi666)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama