Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brutální, provokativní, realistické. Dokonalá ukázka tématiky neonacismu, jeho závažnosti, moci a následků. Jak na její vlastní stoupence, "nečisté" rasy, tak na okolí a lidi v něm. Bez všemožných příkras, klišé a happyendů tento film ukazuje, čeho všeho jsou lidé schopni, pokud až fanaticky věří v to, že jejich ideologie, názory a postoje jsou správné. Russell Crowe je jako neonacistický zmrd Hando maximálně (ne)uvěřitelný, realistický a mrazivý. Ten násilnický, agresivní a potetovaný maník s nenávistným pohledem je nehorázně odporný bastard, kterého můžete nenávidět, bude Vás znechucovat a šokovat, a přesto zároveň v podání excelujícího a charizmatického Russella jistým způsobem přitahovat, a možná i fascinovat. Kdyby se setkali Hando a Derek Vinyard, zajímalo by mě, jaký postoj by k sobě tito dva, pro mě asi nejdokonaleji ztvárnění filmoví extrémisté, zaujali... "This is NOT YOUR COUNTRY!" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Banda tupých hlav si krátí drahocenný čas poflakováním po městě, nadáváním, rozbíjením výloh, bitkama... a proč?! No protože jako "nadřazená rasa" se cití utiskovaní z každé strany. No a místo činu?! Jenom kecy. Hand jako vůdce gangu má plnou hubu mravních poučení o tom, co by mělo být a jak je nespokojený se systémem, no co proto udělal? Kulové. Jen by mě zajímalo, kdy nastává ten okamžik debilizmu, ktery změní celkový chod člověka, to je pro mě fakt záhada, ktery okamžik změní člověka natolik, že se z něho stane... Rumpr Campr 4/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Snímek Romper Stomper není hodnocen úplně výborně a i na csfd je málo uživatelů, kteří se odhodlali k plnému hodnocení. Přesto se o něm hodně mluví. Důvodem je zobrazované násilí, kontroverzní téma a první větší role pro Russela Crowa, co včechny bije. On je zřejmě i důležitý z toho důvodu, že inspiroval i mnoho dalších snímků. Mé osobní pocity s filmu jsou spíše pozitivní. Hodinka a půl uteče mrknutím oka, ovšem za téměř stejnou dobu odezněl i dopad tohoto filmmu na můj hladový mozek. A přitom nemůžu říci jediné negativum, či vypíchnout jednu jedinou špatnou věc. Myslím, že důvod je ten, že jsem pár snímků právě touto australskou drsňárnou inspirovaných viděl dříve než Rompera. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)

Reklama

Reklama