Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není k smíchu, což se bohužel o mnoha filmech se skinheadskou tématikou nedá říci. Je tady sice ještě trochu snahy o poselství (láska má být silnější než přesvědčení), ale to je naštěstí dost nevýrazné, takže se nedočkáme tolika vychovávání a hodnocení postav. Z praktického hlediska byli ze skinheadů sice vyrobeni takřka homelesáci, kteří jsou společnosti nebezpeční stejně jako třeba anarchisté, ale pořád je to lepší, než kdyby byla polovina filmu zaplácána nějakým uhozeným "diagnostikováním příčin" (Toho se dočkáme prakticky jen u Gabe, která stojí tak trochu mimo). ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Sonda do života australských nacistů, kteří úpěnlivě bojují za zachování "čistoty" ve své zemi (Není ironické, že jsou potomky evropských přistěhovalců, kteří narušili "čistotu" původních australských obyvatel?). Je to jeden z dalších filmů, které ukazují násilí bez žádných okolků, a tudíž si logicky vysloužil nálepku kontroverzního snímku. Mimo kontroverznosti pozdvihuje tento film z průměrnosti i přítomnost Russela Crowa a povedený ironický závěr. 3 a ½* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Plešárdi vs. rákosníci. Na tomto snímku je nejlepší jeho obrovská syrovost. Vůbec na nic si nehraje. Pojednává o obyčejných lidech a jejich ošklivých obyčejných životech. Osobně jsem v podobných podmínkách naštěstí nežil, ale přijde mi to celé jako velice reálná výpověď. Za to má u mě snímek velké plus. Tohle plus je na druhou stranu zmenšeno kvůli takovému jakémusi amatérismu, který se celou stopáž dral na povrch. Troufl bych si snímek označit jako malinko odfláknutý. Russell Crowe mi v té roli také vůbec neseděl. Neustále jsem jej měl nutkání srovnávat s kultovním Nortonem v kultovním Kultu. Směrem k dalším postavám je zbytečné plýtvat slovy. Především ženské zastoupení je tvořeno obrovskýma zrůdičkama. Samotné finále si určitě zasloužilo více mrtvých. Kdoví, jakým způsobem probíhalo natáčení, když polovina osazenstva byli, nebo se postupně stali regulérními feťáky. Takový Pollock si šel hned po skončení natáčení skočit pod kolejáček. Škoda ho, jako jeden z mála zde za něco stál. Určitá moje očekávání snímek splnil, leč nadšením vyloženě nejásám. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)

Reklama

Reklama