Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zase tolik nerozumím, protože mě nepříjde že by byl film tolik průměrný. Tonda předvádí svou suverenitu na jakou jsme v té době nebyli zase tolik zvyklí, já jej třeba v Top Gunu nikdy nemusel. Zato mě dokáže bezproblémově zaujmout v hodně jiných filmech. Co si budeme nalhávat ten člověk osobní kouzlo prostě má. Jerry Maguire mě zpočátku moc neseděl, nicméně postupem času se příběh rozjede a divák jen kouká jakou krásnou romantiku ze života nám přináší. Malý Ryan je kouzelný a Renée to také sluší. Cameron Crowe je takový trošku skrytý režisérský pojem. U mě 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jerry Maguirea je ako naháňanie sa za americkým snom. Úspech a peniaze, ktoré pomaly a systematicky podkopávajú morálku, priateľstvo a to čo nás prinútilo skutočne bojovať o tie sny. A to lásku. Ja viem, začínam tak prehnane sladko, ale ono to tak je. Nech sa snažím napísať niečo racionálne pravda je taká, že tieto veci sa jednoducho musia hovoriť takýmto hlúpym spôsobom aj keď hlúpe nie sú. Jerry Maguire je totiž ten, ktorý stratí všetko na čom mu záležalo aby si uvedomil, že to vlastne potreboval nájsť. Crowe natočil film, ktorý dokáže zasiahnuť každého, kto ešte verí, že takéto veci sa aj dnes môžu stať. Tí, ktorý tomu neveria si môžu zase užiť naozaj poctivú ukážku filmárčiny. Detailnosť a premyslenosť charakterov, spolu z technickým spracovaním, ktoré neponúka nič svetoborné, len vás pomaličky vťahuje do deja, umožňujú Croweovi ako tvorcovi dospieť a jeho slová, konečne zanechávajú dojem. Toto je ten film, kedy sa zapísal medzi elitu a kedy sa jeho rukopis, aj keď založený na klišé a emocionálnom vydieraní, zaraďuje medzi dokonalé ukážky amerického, romantického, komerčného priemyslu. V týchto vodách Crowe pláva často. A dodnes to u neho nie je o zlých filmoch. Ale o svojských príbehoch, ktoré sú nám vždy viac, či menej povedomé. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

L. Ron Hubbard by zaručene tleskal ve stoje, kedže tu jeho zarytý obdivovateľ Cruise predvádza úkážkovo upätý a oskarový kalkul z ktorého sa hlavne pri romantickej línii robí docela mdlo. Cuba je excelentný pokiaľ hrá sám na seba a okolie, akonáhle dôjde k privátnym konverzáciam s Tomom, zaváňa to afektom. Snímok to bol svojho času pre mňa a tata kvôli tématike hráčskeho agentstva určite prestížny a až dodnes si z neho vybavím niekoľko hodnotných okamžikov, ale z dnešného pohľadu sa už jedná skôr o jemne polopatistický a tvrdo ukecaný pokus o dojemnú drámu s ponaučením... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale buď je to životní role Toma Cruise, nebo prostě uhraje všecko a já si to neskutečně užíval. Ten, kdo nikdy jméno režiséra neslyšel neuvěří, ovšem právě Crowe psal ty nejlepší romantické komedie a polodramata, spolu s Almost famous povinnost v tomto žánru. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Dlouhovlasý herec v CopyMat je bývalý kytarista z Alice In Chains Jerry Cantrell. (don corleone)
  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama