Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela hezký TV zážitek, byť na hodně provařené téma. Nedovedu úplně posoudit výkon p. Atkinsona; není to určitě průšvih. Byť byl jedním z nejvýraznějších komiků TV historie vůbec, je vidět přinejmenším jeho lidský formát. Spíše bych ale řekl, že jiní herci asi hráli p. Maigreta lépe. Celkové vyznění je hodně nasládlé, ale vedle slavného obličeje hlavního protagonisty má film i několik silných bodů: vydařilo se nové pojetí pí Maigretové, též se mi líbila pečlivá režie (drobné výměny pohledů apod.). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinsonův Maigret je stále skvostně zahraný a natočený a já doufám, že budou další díly. Rowan je opět melancholický, atmosféra je skvostná a působivá, všechno na vás dýchá a vtahuje, je to stále pomalé (ovšem velmi příjemně pomalé), s výbornou hudbou, skvostnými hereckými výkony a tentokrát i s porcí velmi příjemného humoru, kterého nakonec není úplně málo, ale do příběhu to prostě všechno krásně pasuje. Tyhle dva loňské díly sice nebyly tak dobré jako první dva, ale pořád jsou naprosto výtečné a krásné, ano - krásné. Atkinson je navíc v té roli čím dál lepší a už ho mám mnohem radší než Gabina. Tahle série se prostě musí vidět. A já doufám, že bude pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda. Případů je dost a Atkinson je v kondici a konec konců, tuhle roli může hrát ještě dlouho. 85%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako předchozí díly, pořád ta samá solidní televizní dobová detektivka s tím dobrým i s tím špatným. Solidní, i když ryze televizní výprava (i když tu moderní pouliční lampu v jedné scéně taky mohli nějak vymazat), pěkné kostýmy i interiéry, klasický případ, který má dobrou staromilskou atmosféru a parádní Atkinson. Jen s tím napětím už je to horší. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt ještě uchcávám z Etkynsna, převlečeného za charakterního herce. Zjevně mi to jen tak bavit nepřestane. Tento případ Degreta na Monmártru je prozatím asi nejslabší, především proto, že erotické dusno, které mělo být přeneseno na obrazovku, potažmo femfatálnost slečinky A., končí na ne zrovna nejlepších výkonech vedlejších figur a zjevu i chování oné divy, které by mi k erekci nutily jen velice zvolna, pokud vůbec. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Na sérii těchto případů je zajímavý nejen způsob vyšetřování deduktivní metody hlavního komisaře Maigreta, ale i zároveň lidskost ostatních vyšetřovatelů, kteří nejsou tak nedotknutelní jako jiné týmy detektivních skupin. V tomto případu jeden selže morálně a druhý lidsky aniž by to kdo čekal, zároveň to ovšem celý případ spíše zamotá a propojí se samotným Maigretem. Skvělá minisérie kriminálních případů. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama