Reklama

Reklama

Příběh dřevorubce

  • Finsko Metsurin tarina (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepe, optimistický dřevorubec, vede poklidný život v malém městě na severu Finska. Klidná mysl, harmonické soužití s manželkou či vzorné dítě nezavdávají důvod ke stížnostem. Situace se ale obrací ve chvíli, kdy Pepe přijde o práci. Náhlá zpráva je totiž jen první vlaštovkou ze série tragických událostí. Režijní prvotina Mikka Myllylahtiho, básníka a scenáristy podepsaného pod dramatem Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho, soutěžila v Týdnu kritiky na festivalu v Cannes. Černohumorné existenciální drama o hledání smyslu života ve složitých chvílích si klade zákeřnou otázku: Je štěstí prchavá věc, nebo záleží na vnitřním nastavení člověka? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (16)

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Uf a já si to pustila dobrovolně, protože má oblíbená země Finsko. No, po polovině už jsem to nezvládla, s tímto nemíním ztrácet čas. Asi mi chybí umělecké nadání, inteligence a důvtip, ale jaksi jsem absolutně nepochopila co mi má film sdělit. Jen jsem němě zírala na obrazovku a nechápala. To jsou na finských vesnicích ti lidé šílení, zhulení nebo nějak podivně paralyzovaní? ()

cenitel odpad!

všechny recenze uživatele

To byl snad jeden z nejhorších filmu v životě. Jsem si stále říkal: WTF? Tak byla to představa nebo ne? Místy satira, černá komedie, totální ulítlosti, prvky sci-fi s tou energetickou koulí v místnosti. Parodie, ale extrémně neprovedená. Finové blázni, režisér se scenáristou hodně mimo, ani neví co vlastně vytvořili. A ještě to dali na HBO MAX, očekával jsem klasický rodinný příběh, toto byl opravdu odpad a samotné postavy a jejich projevy. Bezmoční. Manželka si jen tak odjede pryč se synem a borec jde v noci v zimě XXX km domů😂 Příhoda se sekerou taky dobrý a nástup do hořícího auta, taky dobrý. Vše bráno s nadsázkou. Film bych zařadil do TOP3 nejhorších co jsem kdy viděl ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipný meta-nesmysl z finského zapadákova s dobrou minimalistickou hudbou. Inspirace komikou národních klasiků evidentní, v první třetině to dokonce vypadá na černou komedii v duchu finského Farga. Ale říznutím do sci-fi s mimozemskými motivy a scénářem, který fakt nemůže dávat smysl absolůtně nikomu, to Myllylahti totálně přepálil. [KVIFF] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dostávaš polená pod nohy, bremená na chrbát a jóbovky jedna za druhou a ty máš stále v p***, pretože veď si Fín a tomu je na prvý pohľad všetko úplne u prdele. Trocha koskenkorvy a život malina aj keď stojí za hovno. Postavám niekedy trvá aj minútu, kým sa z nehybného stavu stane rozprávajúca osoba, ale to je také fínske. Dej v podstate bez zmyslu, film určený na festivaly, lebo tam sa umelecky zavzdušní každý už len nad tým, že videl obtlstlého severana v baranici. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Do vyhadzovu z práce ide o kvalitnú expozíciu, potom ale postavy neriešia to, čo by mali riešiť a začnú filozofovať nad zmyslom života. V podstate úplne bezcieľne. Film by chcel fungovať ako "festivalová haluz", najlepšie pre nahúlených teenagerov a dvadsiatnikov alebo hard core fans severskej inakosti. Výsledok pôsobí ale tak divne a síce ide odnekiaľ, ale nikam. Čo je mimochodom jedna zo zásadných otázok filmu; odkiaľ ideme a kam. Pričom odpovedať na ňu plnohodnotne nedokáže. Občas je to sranda, v drvivej väčšine stopáže som ale iba nechápavo pozeral na plátno. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama