Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Legas 

všechny recenze uživatele

Ač zásadně nesleduji žádné sportovní přenosy, tak jsem Peteru Peteru Coltovi držel palce do posledního míčku. Nejdřív jsem trochu litoval, že film obsahuje příliš málo záběrů z jednotlivých zápasů, ale pak jsem pochopil, že si je režisér schovával až pro závěrečný zápas (a dobře udělal). Zpomalovačky a různé jiné obrazové kejkle tenisu nesmírně sluší. Paul Bettany vypadá, jakoby se s tenisovou raketou narodil, a Kirsten Dunst je mu obstojnou partnerkou. Wimbledon jednoznačně patří do kategorie těch lepších sportovních romancí a k naprosté dokonalosti jí schází pouze silnější příběh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z prostředí tenisových kurtů na Wembley stadionu v samotném centru dění tenisového turnaje Wimbledon, při kterém se do sebe zapletou dvě tenisové hvězdy a tak to jde z kopce a do kopce a zase zkopce tak jak to obvykle v komediích s romantikou až na půdu bývá. Každopádně v tom hraje Kirsten Dunst a té to s Paulem rozhodně jiskří. I když celkově z toho nic nebylo. Jenže co k tomu dál dodat, když je to prostě průměr, který ale nenápadně vyvyšuje suchý britský humor, kterého nikdy není dost, stejně jako v tomto filmu. --- Předpokládám, že za pár tisíc let se Anglánům vyvinou plovací blány. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci je Wimbledon natočený podľa klasickej šablóny, i tak väčšinu súčasných amerických súkmeňovcov strčí v pohode do vrecka. Kirsten Dunst narozdiel od Spidermana zapadla mnoho lepšie a chémia medzi ňou a Paulom Bettanym funguje na jednotku s hviezdičkou. Pochváliť však musím hlavne dokonale navodenú tenisovú atmosféru, mix romantiky a zelených kurtov ma úplne odzbrojil... Jedna myšlienka na záver : Kto vie do akej miery sa tvorcovia inšpirovali príbehom chorvátskeho tenistu Gorana Ivaniševiča, ktorý v roku 2001 ako úplný outsider zásluhou divokej karty vyhral vo Wimbledone svoj prvý a zároveň posledný Grand Slam? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další super romantická komedie z britský dílny, která hodně mile odvypraví nevšední romantickej příběh z tenisovýho prostředí. Nicmnéně tomu podle mně přece jen něco(ani nevim co) schází, díky čemuž sem z toho neměl tak dobrej pocit jako například z Lásky nebeský. Krom toho tenisový zápasy jsou hodně špatně nasnímaný a sestříhaný, což je asi zapříčiněný snahou o eliminování delších záběrů na Bettanyho tenisový dovednosti, ale stejně to na mě nepůsobilo moc dobře ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příjemný a svěží zážitek. Je pravda, že podstatnou část úspěchu nesou na svých bedrech ultrasympaťáci v obou hlavních rolích, ale to není na škodu. Matrixovské zpomalovačky a podobné hrátky vypadají hezky, stejně jako celé zápasy. Dokonce jsem se přistihl, že Peterovi napjatě fandím. Co je však nejdůležitější - u humorných a romantických chvil jsem se nervózně neošíval, působí lehce a přirozeně, vyloudí na tváři úsměv. To je přeci primární cíl podobného filmu, ne? Jinak je nutné říct, že Wimbledon pouze víceméně povedeně recykluje své zdařilejší předchůdce... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama