Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá degradace celého universa, Chaves je neskutečný kretén, který doslova pod rukama a před očima ničí všechno, co Wan a jeho následovníci vybudovali. Každý film ze série dokázal minimálně pobavit, zaujmout i vyděsit. Druhá sestra nemá hlavu ani patu, nic se tam celou dobu neděje a na konci zabije Valaka víno. Na tohle nemám nervy a jdu si pustit jedničku. Jestli byl pátý Insidious zbytečným a nekvalitním filmem, je desátý film ze světa Conjuring universa důkazem, že během posledních 2 let se něco stalo, kina jsou plná bezohledných zmrdů, točí se sračky a já jakkoliv už odmítám podporovat tenhle systém. Moje poslední kino. Navždy. 🖕 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jednička se mi už téměř úplně vykouřila z hlavy, pamatoval jsem si jen hezkou a milou mladší Farmigu v roli řádové sestry. Ale podle mého komentáře mě bavila, prý "přímočará akční duchařina s naturalistickým démoničnem", nebo tak nějak. No, tak dvojku bych si pak tedy dovolil charakterizovat jako chaotickou a zdlouhavou slátaninu s roztříštěným scénářem a s přepálenou stopáží, jejíž horrorovost spočívá především v častém hysterickém ženském ječení. Za celý film jsem se nedostal pořádně do děje, jehož zápletku jsem začal jakž takž chápat až někdy ve druhé polovině. Pokud na tom tedy nechcete být jako já, radím si nejdřív zopakovat první díl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Valak se vrací společně s Michaelem Chavesem, který zase a opět potvrzuje post průměrného režiséra ( Je škoda,že Conjuring Universe dostal na starost zrovna Chaves, který po La Loroně měl dostat jasnou červenou, ale z neznámých důvodů je na režijním křeslě opět on). Na Nun 2 je nejzajímavější opět samotné prostředí ( města, ulice, dobové zasazení), které je netypické a neokoukané, bohužel děj není příliš zajímavý a je to bohužel docela Nůďo. Valak je na scéně méně, než bych si přál a místo strašení a hororové zábavy, dostáváme spíš nezáživné dialogy s nezajímavými hrdiny. Občas Chaves vymyslí zajímavou atmosférickou scénu ( časopisy- jediný funkční jump scare), ale zbytek lekaček nemá potřebné grády ( Paradoxně větší jumpscare měl Equalizer !!  ). Trochu mi vadilo, že místo Valaka, zde musel řádit i posedlý chlap, který zkrátka není děsivý, byl zbytečný a když už mám ve filmu Valaka, nač to kombinovat někým dalším. ( Byť ten kozel byl překvapivě fajn). Do průměru to u mne zachraňuje až samotné finále, které je překvapivě akční a dlouhé a říkal jsem si, že kdyby se celý film nesl v takovém tempu hororové divočiny, tak by to byla jízda jak svině, jenže ten závěr spíše probere diváka z nudy/polospánku ( ne ani energy nepomůže). Za mne teda další průměrná mainstream duchařina, která je řemeslně slušná, má pěkné lokace, ale nevyužívá naplno potenciál děsivého Valaka a většinu času jede jen na půl plynu. Kdo však nemá příliš nakoukáno, tak Nun 2 neurazí. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě citelné zklamání. Už ani wanovky nejsou jistotou, že dostaneme kvalitní horor, pokud jej netočí přímo on sám. Conjuring univerzum se rozvětvilo do nejrůznějších směrů a vzhledem k rozpočtům na sebe stále dokáží vydělat, ovšem, ačkoliv je Valak stále stejně děsivý, nemá to už to štýlo jako v době prvního Conjuringu a v průběhu filmu jsem se už začal nudit. Příště už budu obezřetnější a ještě více omezím horory. Cením však ale Warnery, že poměrně brzy davají své filmy na HBO MAX a navíc v UHD kvalitě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama