Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 282)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery!!: Film plný paradoxů: Anděl je tu ten zlý, Satan v bílém atd... no každopádně oceňuji atmosféru tohoto filmu a zároveň jsem se utvrdil v tom, že nejlepší podání Satana (nebo chcete-li ďábla), má pořád na svědomí Al Pacino. Ačkoliv zde byl ďábel velice dobře zahrán Peterem Stormarem. Ale co si budem povídat, Al Pacino je jen jeden :). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oi! Velice zábavný a svým způsobem dobrý film. Příšerně zkopaná adaptace. Tenhle černovlasý klučina, co se chudák malý "narodil s darem" vidět bubáky, nemá se starým dobrým Johnem fucking Contantinem společného skoro nic. Kromě jména, jednoho nezdravého zlozvyku a faktu, že ho tam dole nemají moc rádi. Jelikož jsem však film zhlédl před velice dychtivým projetím všech 250 dosud vyšlých čísel komiksu (ano, teď se chlubím :)), a pamatuju si, jak na mě sám o sobě působil, nebudu mu ubírat body, jelikož si nedělám iluze o tom, kolik nás, fanoušků Hellblazera, po světě chodí. Zůstávám proto na velice velkorysém hodnocení... 80% P.S.: Jenom tak pro ilustraci - první věc, co John udělal, potom, co donutil Satana vyléčit mu rakovinu bylo zapálení si dalšího cigára. Scéna s žvýkačkou jde tedy naprosto proti cynickému duchu předlohy. But thats PC, Hollywood and that fucking leftist propaganda for you, mate, innit? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Umělý, po trikové stránce přeplácaný a chaotický film. Rádoby duchaplné zaplétání se do křesťanské mytologie vyjde v hodně trapné podobě. Co funguje v komiksu, zde naprosto propadá. Bohužel, další postbladeovský snímek. Charismatický Keanu Reeves, sexy Rachel Weisz a dobrých posledních 5 minut s tím nic nenadělá. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Gabriela (Tilda Swinton) řekne Constantinovi (Keanu Reeves), že nemůže jít do nebe kvůli motivům proč zbavoval svět démonů. Dělení skutků na dobré a zlé na základě motivů ovšem není myšlenkou křesťanství, ale islámu. Proto mnoho radikálů dokáže obhájit své činy v očích Alláha. (Sharky95)
  • Stomilionová komiksovka se sice nikdy nedostala na první místo (zastínil jí Hitch: Lék pro moderního muže, 2005) v severoamerickém žebříčku návštěvnosti, ale už během úvodního víkendu (18.-20. 2. 2005) nastřádala 33,6 mil. amerických dolarů. Celkové tržby v domovině byly 76 milionů dolarů, součet celosvětových pak činil 230,9 mil. (imro)
  • Constantinovu milenku Ellie, ktorú mala hrať Michelle Monaghan, vystrihli z filmu najmä z toho dôvodu, aby bola postava Keana Reevesa viac osamelá. Vo filme sa ale predsa len objaví, a to v čase 1:28:10-1:28:20 ako jedna z démonov v nemocnici po tom, čo Constantine pustí svätenú vodu z požiarneho zariadenia. (Greenpeacak)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama