Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (239)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kokainový medvídek v součtu víceméně splňuje očekávání, kdy na základě absurdního skutečného příběhu vznikl ještě o poznání absurdnější film, který pod režijním vedením Elizabeth Banks nějak funguje, snaha o vzdání pocty Samu Raimimu je ovšem zjevná maximálně v groteskním násilí. Drobnou satisfakci film ve výsledku zvládne dodat, v jistých kruzích pod vlivem jistých látek má jistě šanci se stát kultovní záležitostí, zbytek jen může smutnit, že výsledek možná není zase taková divočina, jakou by člověk čekal.... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem ulítlou a ztřeštěnou komedii. A přesně to jsem také dostal. Je to fakticky výplach na sobotní odpoledne, kdy nechcete moc přemýšlet. On samotný námět zní na papíře úžasně. Ale Elizabeth Banks za mě ten neskutečný potenciál prostě nevyužila. Jasně, u pár scén se zasmějete, nedá se to považovat za úplnou tragédii. Jenže když se zamyslím, že by se filmu ujal nějaký zkušenější filmař, tak z toho mohla být špičková bizarní podívaná...Jinak zpátky k filmu. Herecky asi OK, pár zúčastněným sedla role přímo na jedničku (ubrečený Alden Ehrenheich pobavil). Co se týče kadence jednotlivých gagů, tak nic extra, tady se měli autoři více utrhnout ze řetězu (vlastně jediná pořádně zapamatovatelná scéna je ta se záchrankou...tu mohu označit jako excelentní). Akce též neurazila, vidět pobíhat zfetovaného medvěda na koksu, to se často nevidí. Patetický závěr zklamal na plné čáře. Takže když to shrnu. 5/10 mi přijde jako adekvátní ohodnocení. Ušlo to :) ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, jehož název je zábavnější než on samotný. Medvěd na koksu má jeden vtip a tím je... no medvěd sjetý na koksu, co jste čekali? A tento vtip se ohraje rychleji, než vtipy o Pepíčkovi. Zbytek je plný nudných, otravných postav, který nudně zabijí otravně CGI medvěd. Na konci se pokusíme o moralizaci, poučení a rodinné zprávy, což je v Rkové komedii dost nepochopitelný... Ach jo, potenciál možná nějaký byl, ale ne v těchto rukou. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Alden Ehrenreich a Keri Russell jako jediný aspoň trochu baví. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Film který si na nic nehraje a jeho účelem není nic víc než zabavit diváky na dlouhý večer. S jeho kratší stopáží a poutavým názvem se mu to i daří. Do kina bych na to nikdy asi nešel (pokud ano, tak posilněn nějakým alkoholickým mokem a s přáteli). Nemá cenu to tady jakkoliv rozebírat, prostě medvěd na koksu. Ve skupině "divnofilmů roku 2023" bych rozhodně i v budoucnu dal přednost tomuto, než třeba přeumělkované trapnosračce jménem Někdo klepe na dveře, která si naopak hraje na něco, co není. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete pri horore baviť a nie sa nechať vystrašiť, v žánri sa vyznáte a viete kde sú jeho záporné a kladné mantinely, tento sfetovaný Yogi Bear vám urobí radosť. Ináč máte smolu. Ináč ste neznalí konzument, ktorý sa buď zľakne už samotného námetu, niekoľkých skvelých gore scén, alebo len nesympatie k novodobým kultom, ktorým sa tento méďa určite stal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)
  • Film obsahuje 2 potitulkové scény. (Stanley619)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama