Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 2

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (244)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální stylizace a celková propracovanost Města živlů dělá z každého záběru umělecké dílo. V kombinaci s neselhávající Newmanovou hudbou jde o nejkrásnější zážitek co prosvištěl kinosály. Trošičku slabší je příběh, který nepřináší extra nic nového byť skvěle osypá a romantika funguje na jedničku. Mezi Jiskrou a Vlhošem to jiskří i přes kostrbatou seznamovací linii. Akce je dynamická, chytře využívá okolní prostředí, humor funguje. Většinu filmu jsem byl bombardován dceřinými všetečnými otázkami, jako kde má kdo taťku, včetně toho co to znamená umřít, takže si to asi ještě někdy pustím sólo. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hravá, barevná a vtipná rodinná zábava se spoustou promyšlených detailů a gagů. Vizuál je krásný, nudit se nebudou děti ani jejich doprovod, příběh je lineární bez složitých odboček, odpočinková podívaná jedna báseň. Jediné, co bych mohl zkritizovat je nevyužití potenciálu v závěru, kdy během celého filmu bylo trochu naznačováno, že Jiskra se může rozpálit víc než do fialova a ve výsledku se zvolil jiný konec. Ten nebyl špatný, ale overpowered Jiskra by mohla být dobrá. Nebojím se dát plný počet, bavil jsem se výborně, nahlas se několikrát nasmál a celkově mi film sedl do nálady. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná romantika o prisťahovalcoch. Paradoxne to je ale cielené hlavne na dospelých, lebo ani náznak nejakého humoru som si nevšimol. A predsalen mi tu humor chýbal. Nie detinsky infantilný, ale hocijaký. Zápletka je jednoduchá a nie sú tu žiadne vedľajšie línie a ani veľa postáv tu nie je. Film sa venuje ústrednému páru a rodičom hlavnej hrdinky. Zvyšok je len do počtu. Tú štvrtú hviezdu dávam hlavne za vizuál a tú parafrázu na prisťahovalcov. Párkrát sa aj dosť vážne dotknú tejto témy. Za mňa najlepšia Pixarovka za veľmi dlhú dobu napriek tomu, že Pixar už dávno nie je ten, čo určuje trendy. 7/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animace krásná, nápad skvělý, scénář na prd. I přes všechny zprávy o tom, že to bude jen romanťárna, jsem se na to docela těšil a pořád vkládal naděje, že to přece musí rozehrát něco víc. No jo, jenže jsem si to myslel blbě, protože to opravdu víc nerozehrálo a z výsledku tak cítím především promarněný potenciál. Jako sorry, ale srovnejte si to se Zootropolis - tam si tvůrci dali naprosto záležet na propracovaní celé zvířecí metropole a příběh se odehrává napříč všemi čtvrti. Celý ten svět pak působí maximálně životně a realisticky. Jenže tady jako by existovalo cca 5 míst, z čehož jen dvě jsou pro děj významná. Jak celý svět funguje a na čem stojí se tu vůbec nedozvíme, jen to, jak sem přijeli Ohniváci po obrovské katastrofě a jak se tu snaží zapadnout. Celé to tedy chce (opět) reflektovat uprchlickou krizi a rasismus, ale i tahle témata se utopí v té stěžejní, romantické zápletce. A ta je naprosto obyčejným a až tuctově doslovným zobrazením rčení "protiklady se přitahují". Chce být strašně emotivní a plná citečků a ona ne že by na to šla špatně, ale při sledování jsem se cítil jako u většiny romantických filmů - tak se ti dva milují i přes nepřízeň osudu, no a co. To už tu bylo milionkrát a abych z toho měl něco víc, musí si mě to něčím získat, což by se tu možná i povedlo, kdyby se tu postavy nerozhodovaly naprosto nahodile (Jiskra prožije s Vlhošem nejlepší časy svého života, ale protože jejich národ jim zakazuje chodit s kýmkoli jiným, než s Ohnivákem, tak Vlhoše naprosto spontánně opustí, aby se pak mohli dát ve velkém finále co nejpatetičtěji a nejdojemněji dohromady), kdyby se tu dělo i něco jiného (třeba ten problém s hrází - já jsem fakt čekal, že když se Ohniváci nesnesou s ostatními živly a že svoji čtvrť moc neopouští, tak že tam bude nějaká skupinka živlů, která se je bude snažit vyštípat pryč, ale ve finále je jen poškozená hráz a to je vše) a kdyby se tu víc pracovalo i s vedlejšími postavami (Bouře tam je jen aby se neřeklo a ten zemní kluk zase jen proto, aby i na tenhle živel došlo, ale jinak se jen nahodile objevuje a chlubí se, že mu rostou kytky v podpaží). Je to prostě odbyté, hodně odbyté a je to především neskutečná škoda. A to nezachrání ani animace, ani sympatické postavy (až teda na Vlhoše, který neustále brečí). Slabé 3* ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Elemental se rozhodně řadí mezi ty lepší Pixarovky. Postavy jsou sice ploché, ale i přesto nebudete mít problém si je oblíbit. Jednoduchý a předvídatelný děj taky není vůbec na škodu. Po celou dobu jsem se bavil, občas se i dojal, a po závěrečných titulkách nelitoval návštěvy kina. A to mi u rodinných animáků stačí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Pred filmom v kine bol vysielaný krátky film s názvom Carl's Date. Ide o špeciálnu epizódu k seriálu Psí kusy (2021). (Fauirien)
  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)
  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama