Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (829)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film opravdu nebyl můj šálek kafe. Příběh o masovém zabijáku se Schaymalonovskou pointou? Ne vážení, nic pro mě. Popravdě jsem původně o tento film ani moc nestál, nakonec mě ale zvědavost přemohla. Začátek byl naprosto dokonalý. Samozřejmě, že myslím ty titulky. Obdivuju tvůrce se smyslem pro detail, jenže tento smysl asi pozbytek celého filmu někam vyprchal. A tak jsem jenom hleděl na jen tak nadhozené a nevypointované postavy, které se celým filmem potulují bez ladu a skladu. Například obrovským hříchem byl plně nevyužitý vynikajíci Dafoe, který opět dokázal, že se svým hereckým umem dokáže strhnout celý film jen pro sebe. Ch. Bale, ne že by hrál nijak špatně, ale jako by se ve své roli nedokázal usadit. Napřed přehrává, pak zase hraje velice civilně, což mě nepřinutilo uvěřit mu jeho Batemana. Ovšem pokud vezmeme pouze jednotlivé scény, tak zde Bale předvádí naprosto úžasné výkony. I ostatní herci nehrají nijak špatně, jen kdyby jejich postavy nebyli pouhými samoúčelovými šablonkami. Zde si režie neporadila s jednotící linkou a když ke konci Bateman přiznává, že se nikomu nepodařilo dostat se do jeho nitra, tak to dvojnásobně platí o celém filmu. Stal se přesně tak povrchním jako je Baleova postava. PS: malý vzkaz tvůrcům: "Překvapivá pointa bez vysvětlení oné pointy, ztrácí účel pointy." ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tak toto je dosť drsný film, mrazivý, plný naozaj dosť dobrého čierneho humoru, ale pritom s takým nesmierne silným posolstvom. Priatelia, a ten Bale, ten to hrá, páni, ten to hrá . . . Po opätovnom zhliadnutí a poriadnom vychutnaní všetkých detailov, všetkých tých scenáristických hračičiek a všetkého zvyšujem z pôvodných štyroch na konečných päť hviezdičiek. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

To je srdeční záležitost :) ---- Knižní předloha je jedna z nejdokonalejších literárních parodií, napsaná jako luxusně se tvářící časopis pro pány. To jest, během celého vyprávění je všude extrémní product placement, u každé postavy se přesně líčí, co má na sobě od kterého návrháře a co to stálo a kde se to dá koupit, je tam spousta sexu a krve a občas je text úplně mimózně proložen např. dvoustránkovou recenzí na nové album Petera Gabriela a tak... Prostě, knihu mám velice oblíbenou, takže zavděčit se mi bylo velmi těžké. Na druhou stranu, jakoby to tvůrci tušili, obsadili C. Balea, který je velmi dobrý a pro tuto roli skvělá volba. Hvězda dolů za dost kompromisní, měkkou a zmatenou režii.. Hodnotím ten film asi z jiného pohledu než většina ostatních... je mi líto, fakt :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film má momenty, ve kterých jako alegorie na postmoderní společnost skutečně funguje (naučené fráze o globálních problémech světa versus nechutně konzumní způsob života, neúcta k ženám a samozřejmě vraždy), ale to jsou jen průvodní jevy sloužící hlavnímu příběhu. Příběhu, který je za každou cenu kontroverzní, ale přitom vlivem nedobré režie poměrně mdlý a také zakončený neuspokojivou pointou (pro ty, co si nejsou jisti - následuje SPOILER - je neuspokojivá, protože celý problém filmu obchází a smetá pod stůl s tím, že se vše odehrávalo jen v Batemanově mysli). Alespoň Christian Bale se řádně vyřádil :) 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli je Americké psycho povrchní, nebo geniální, ale rozhodně zachytilo zeitgeist a stalo se nepopiratelným kulturním reliktem. Nejlepší role Balea, který se pro tenhle typ narodil. Sice nevím, jestli to něco zvládá říkat, nebo je to jen předhkádá banální devadesátkový antikonzumerismus, ale tomu filmu jsem se časem otevřel. Jenže kolik vrstev "This confession has meant nothing" potřebuju? 3 a 1/2 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (55)

  • Scenáristka Guinevere Turner si střihla roli Elisabeth – dívky, která si objednává po telefonu drogy. (Ai.ma)
  • Za celý film je luxusní restaurace Dorsia zmíněna (vyslovení jejího názvu) celkem 14krát, ale ani jednou ji ve filmu neuvidíme. (AntiasKing)

Reklama

Reklama