Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (829)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je ze skupiny filmů, kterým je možné dát od jedné do pěti hvězdiček. Po řemeslné stránce je to slušně zvládnuté dílko s dobrou kamerou, střihem a zejména velmi silným hereckým obsazením, kdy většina zúčastněných hraje jako o život, a je skoro líto, že tytéž herecké výkony není možné vidět v nějakém silnějším snímku. I v malých rolích se zkrátka objevují kvalitní herci jako např. Chloë Sevigny v roli sekretářky. Problém je ale s obsahem, který je sice povrchně efektní, ale vnitřně prázdný, dekadentní - typické jsou scény z prostředí high society, nočních klubů, kde se schází mondénní krásky s jupíky v elegantních kvádrech. Zkrátka a dobře je to kýčovitá záležitost, která sice celkem věrně odpovídá stylu Ellisovy literární předlohy, ale pro mě je dost nestravitelná. Celkový dojem: 40 %. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Brutální satira společnosti bez emocí, ve které je Batemanovo chování jen extrémní variací na chování všech ostatních. Rozsekaná mrtvola v tašce od J.P. Gauthiera, analýzy hvězd pop-music, večere v Dorsie, kult těla a soutěž o nejlepší vizitku. Svou rezignací na veškeré "kladné" hodnoty souzní Americké psycho s Klubem rváčů a stejně jako Klub rváčů disponuje výbornými herci. Christian Bale je současná jednička - není film, ve kterém by nebyl výborný a uhrančivý, mladá Reese Witherspoon potěší své fanoušky, dobří jsou i bezejmenní představitelé wallstreetských balíků. Jen nevím, co všichni mají s Willemem Dafoem - ve filmu se jen mihne a o nějaké výraznosti nemůže být ani řeč... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem slyšel už před lety, ale dokonale mě odradil svým béčkovým plakátem (jasně - přitom taková blbost, ale já na to prostě dám). Když jsem se k němu tedy konečně - po dlouhých 17 letech od jeho premiéry - dostal, zjistil jsem, že mě to hodně bavilo, byť toho béčkového dojmu jsem se částečně nemohl ubránit ani při jeho sledování, a ten film v mých očích snižují dvě věci: to, že to natočila ženská (navíc mně naprosto neznámá, a když se dívám na její filmografii, tak to mé mínění o ní nijak nezvyšuje, naopak), a za druhé fakt, že se v tom filmu nevyskytuje žádná hezká holka - všechny herečky do jedné jsou zde vyloženě nehezké, což je minimálně zarážející. Co mě tam naopak bavilo asi nejvíc, byla skvělá kamera, výtečný hudební doprovod (všechny repliky hlavní postavy o hudbě jsou strašně zajímavé a skvělé), a především pak v první řadě famózní herectví Christiana Bala, který je zde naprosto fantastický a očividně si tuto roli hodně užil. (Velmi pozitivně hodnotím i to, že byl době natáčení stejně starý jako postava, kterou ztvárnil - snad na nic nejsem víc alergický, než na to, když je příliš starý / mladý herec obsazený do role, které věkově absolutně neodpovídá). Překvapivě mě tam bavil i Willem Dafoe, ačkoli ho jinak moc nemusím. Ještě mě na tom filmu trochu zarazilo, že mě uvedl částečně ve zmatek - asi jsem to úplně nepobral, jak bych měl, ale nakonec mi to nebránilo si ho užít. Čili u mě dobrý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ctižádostivý Patrick Bateman má skoro všechno, po čem může úspěšný muž toužit. V sedmadvaceti letech je viceprezidentem velké firmy, má atraktivní snoubenku, luxusní byt, tučné bankovní konto a atraktivní vzhled, o který pečuje s téměř fanatickou důsledností. Přesto trpí pocitem bezvýznamnosti a narůstající frustrace si postupně začíná vybíjet stále brutálnějšími způsoby. Přestože navenek působí stále jako pedanticky čistotný muž, rychle podléhá vražednému šílenství, začne chladnokrevně zabíjet nepohodlné kolegy a vybíjet si vztek vraždami náhodných obětí. Kontroverzní thriller se zavilým Christianem Balem je velmi působivý hlavně ve scénách vraždění a skutečně diváka jímá hrůza při představě, že člověk, do kterého byste to neřekli, je vražedné monstrum a kolega z vaší práce. Jenže film trpí i určitou rozpolceností a některé situace nejsou právě dvakrát věrohodné. Otevřený konec zvěstující, že zabiják nebude nikdy dopaden, je vůbec z celého filmu nejkontroverznější obhajobou krutého zvěrstva. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Několik hodnotitelů se zde rozčiluje nad tím, že vraždy v tomto snímku nemají smysl ani opodstatnění a jsou sem zakomponovány jen proto, aby se něco dělo. S tím absolutně nemohu souhlasit. Každá vražda zde byla vysvětlena, respektive to, co jí předcházelo. Když si prostě nějaký zrzavý retard z Buzuluku troufne mít lepší vizitku než mám já, tak svůj zvednutý adrenalin musím nějakým způsobem vyventilovat. Ještěže se po světě potulují bezďáci a kurvy. Tyto dvě skupiny jsou přímo vzorovým materiálem k likvidaci. Lidé mají různé koníčky, kterými utíkají z šedi a stereotypu vlastního zaměstnání. A čím se koníček od náplně práce odklání více, tím pro duševní zdraví člověka lépe. Velmi příjemně mě potěšila celá plejáda super herců v čele s Balem, který si skvěle střihl roli Patricka Batemana a vysloužil si v budoucí roli Batmana. Dost mě zaskočilo, že měla něco podobného na svědomí žena. Ještě více mě zaskočilo, jak je v tomto filmu s něžným pohlavím nakládáno. V podstatě zde reprezentují roli zbytečného obalu kolem vaginy na čtyři - žena. Je fajn vidět snímek, který není dílem emancipované feministky. Taktéž si myslím, že se režisérce skvěle podařilo přenést na plátno duševní prázdnotu hlavního hrdiny. Jen se to nedočkalo pochopení u diváků. Považují to za nedostatek filmu a ono se přitom jednalo o autorský záměr. Za mě lepší tři kousky. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (55)

  • Poté, co byl film uveden do kin, obdržel autor knižní předlohy Bret E. Ellis několik dopisů, ve kterých mu bylo vyhrožováno smrtí. (Angelic-77)

Reklama

Reklama