Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (830)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úmyslně kontroverzní thriller. Vadí mi to? Vůbec ne. Bat(e)man Bale je v roli psychotického finančníka naprosto přesvědčivý, stejně tak vykreslení celého toho vysokospolečenského prostředí. Jak je to s realističností samozřejmě netuším, ale přesvědčit se o tom na vlastní kůži netoužím ani v nejmenším. Horror movie of the year ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Christian Bale je prostě skvělej herec, jeho podání naprostýho psychopata je vynikající a ta arogance, kterou ve filmu předvádí z něj úplně sálá.V podstatě na něm stojí celej film, kterej je až na pár zaváhání dobrej . Sice film neni až zas tak drsný, jak jsem si myslel, ale provedení vražd je docela originální a několik scén ve kterých Bale běsní nemaj chybu. Jenže v ději a i v některých z těch vražd jsou občas docela velký nedomyšlenosti a některý scény jsou až přehnaný a konečná pointa je nějaká divná. Taky je škoda, že nedostal víc prostoru William Dafoe, kterej je v roli vyšetřovatele dobrej, ale vůbec svoje pátrání nemohl rozvinout, možná se taky ještě dalo rozvést proč je Bale tak úchylnej, ale jinak jsem se bavil výborně ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Brutální satira společnosti bez emocí, ve které je Batemanovo chování jen extrémní variací na chování všech ostatních. Rozsekaná mrtvola v tašce od J.P. Gauthiera, analýzy hvězd pop-music, večere v Dorsie, kult těla a soutěž o nejlepší vizitku. Svou rezignací na veškeré "kladné" hodnoty souzní Americké psycho s Klubem rváčů a stejně jako Klub rváčů disponuje výbornými herci. Christian Bale je současná jednička - není film, ve kterém by nebyl výborný a uhrančivý, mladá Reese Witherspoon potěší své fanoušky, dobří jsou i bezejmenní představitelé wallstreetských balíků. Jen nevím, co všichni mají s Willemem Dafoem - ve filmu se jen mihne a o nějaké výraznosti nemůže být ani řeč... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sonda do mozku jistého živočišného druhu z Wall Streetu, který se vyžívá v drahých společenských oblecích, zásadně značkových věcí, plácá na sebe všelijaké mentolové, hydratační a peelingové masky, pravidelně navštěvuje solárka, v okruhu svých přátel žvaní o ničem a vydává to za seriózní hlubokomyslé úvahy. Jeho měřítkem úspěšnosti je mj. vzhled jeho vizitky, kterou rád poměřuje se svými stejně postiženými kámoši a aby byl free a cool, chodí na párty šňupat koks. Ve skutečnosti je tak znuděný svojí citovou prázdotou, že se baví celkem "originálním" způsobem - zabíjí. Z těch myšlenkově prázdných kravaťáků je někdy člověku tak na blití, že ty vraždy v porovnání s nimi nejsou ještě tak zhnusující. A abych řekl pravdu, ty vraždy jsou na celém filmu to nejméně zajímavé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je zobrazení života moderního metrosexuála a jeho postavení ve společnosti. Peníze,sex, společenské postavení, vždy se objeví někdo kdo má víc a každý očekává od vás, že se budete snažit mnohem více. Tenhle film hlavně pojednává o odstranění konkurence tou nejlehčí cestou. Zabít je ! Christian Bale zde předvádí drtivý herecký výkon, který je hodný i Oscara. Geniální film. 80% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (56)

  • Všechny události, které na konci vylíčí Bateman svému právníkovi v telefonním hovoru, obsahuje knižní předloha. Ve filmu je jen část z nich. (Ai.ma)
  • Detektiv Donald Kimball (Willem Dafoe) se před odchodem z kanceláře Patricka Batemana (Christian Bale) zmíní o tom, že si právě koupil nové CD Huey Lewis & The News. Cédéčko přitom vytahuje ze svého kufříku, aby se jím jakoby pochlubil. Na první pohled to může vypadat, že je detektiv Kimball nekoncentrovaný na svou práci a uhýbá ze své profesionality. On přitom použije velmi rafinovaný způsob, aby si zběžně ověřil, zdali je Patrick Bateman psychopat. Využije totiž odrazu světla od obalu CD, aby pustil do tváře Batemana „prasátko“, posvítil mu do očí a ověřil si tak jeho reakce. Normálnímu člověku by to bylo nepříjemné, okamžitě by hlavou ucuknul. Patrick Bateman se však ani nepohne a Kimball si tak potvrdí, že má Bateman autonomní hyporeaktivitu v odezvě na averzivní podněty, že se tím pádem velmi pravděpodobně jedná o psychicky silně narušeného jedince. (JsemPohodlny)

Reklama

Reklama