Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Lahůdkový, levný nikoliv však laciný, osobitě funkční ba geniální akčňák! ___ A Bůh pravil: Nikdy by neměla být prolita krev nevinných, zato krev viníků nechť teče proudem. Tito tři svatí nechť smetou zlo z povrchu Země jako Božím zásahem. ___ Macho grande style. _ 90%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veritas & Aequitas...k těmhle slovům se snažím mít blízko, ale u takhle nářezové nejlépe řečeno asikomedie se opravdu nehodí hlubokomyslně filozofovat. Nebýt Willema Dafoea a jeho lahůdkového výkonu, dal bych těmhle pološíleným Irčanům maximálně sedmdesátku. Skvělé postavy a akce, kvalitní vtípky, nezvládnuté sesazení scén co do atmosféry (nebo možná povedený režisérský tah z rodu "umím i něco HODNĚ jiného než čekáte") a dost chabý konec, přes který se dostaneme do závěrečných titulků a od nich zase k atmosféře nebo spíš vyznění celého filmu. Jestli šlo o pokus o nějakou kontroverzi a vyvolání nějakého toho přemýšlení, nepovedlo se - paradoxně díky výborně odvedené práci. Jako gangsterská komedie totiž Boondock Saints nemají asi do tří čtvrtin stopáže chybu. I přes moje výtky a výhrady je to na 80%, protože "There is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Film plný krve, násilí, střílení, vraždění, hlášek, modlení a skvělých hereckých výkonů .. Co více si v akčním filmu přát ? William Defoe, zde předváděl tak nadřazený herecký výkon, že z fleku bych mu mrskl 4 oscary, zde jsem si ho fakt zamiloval a ujížděl jsem na něm a to doslova i do písmene!! Jedna velká jízda. 100% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)
  • Rusové mají na svých pistolích (Desert Eagle) symbol zkříženého kladiva a srpu. (Chatterer)
  • V poslední scéně u soudu, když Connor a Murphy začínají proslov větou "Now you will receive us...", je ve skutečnosti tato fráze podobná s mottem speciální jednotky SWAT. Jen místo "you will see my team" zakončí řeč "you will see we three". (Chatterer)

Reklama

Reklama