Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Středověká verze The Raid s názvem Princezna mohl být zcela bez přehánění v rámci béčkových produkcí filmovou událostí roku, jenže je tu ono otřepané KDYBY a právě pro tuto podívanou to navíc platí bohužel mnohonásobně. Takže například KDYBY ústřední roli ztvárnila snad jakákoliv jiná herečka než Joey King, pořád by to jistě dopadlo lépe, než po obsazení této odpudivě nesympatické trapky, která mi celý film ničila každou svou scénou, ve které se objevila, a to z obrazovky prakticky neslezla. Dále, když už tvůrci měli ty koule a svůj film se nebáli okořenit pár fakt slušnými eRkovými scénami, nechápu, proč to celé nepojali jako pořádně ze řetězu utržené Erko, jelikož KDYBY to tak udělali, bylo by hned o mnohem větší zábavu postaráno, takto je potenciální divák jen namlsán, ale potřebné řezničiny se dočká jen ve velmi omezené míře. S akcí je to pak trochu diskutabilní, protože ona jako že nevypadá úplně zle, minimálně tedy působí dost nápaditě a choreograficky to též újde, ovšem zase, KDYBY se především protivníci nechovali při všech těch soubojích jako totální retardi, bylo by to ve výsledku asi taky docela o něčem jiném, takhle jsou ony souboje ale jen zbytečně zesměšňovány a tím znehodnocovány. KDYBY pak byla i celá zápletka trochu serióznější, Princezně by to rozhodně též prospělo, takhle se to sice tváří jako dospělá podívaná, ale příběh je pohádkově naivní a nudný, předvídatelný a nezáživný, prostě nic moc. Takže toto jsou zkrátka ty nejzásadnější KDYBY, která v mých očích celý tento velmi nadějný a perspektivní projekt slušně potopily, KDYBY se tomu ale přeci jen někdo rozhodl dát šanci, myslím, že úplně zklamaný nebude, jelikož i přes všechny zmíněné KDYBY jde pořád o filmový příspěvek, který dokáže v rámci možností zabavit a možná inspiruje i další tvůrce, kteří se rozhodnou jít podobnou cestou, jen se vyvarují všem těm KDYBY, a natočí pak vážně už parádní jízdu, kterých není nikdy dost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, to zas bylo jednou pokoukáníčko. Já mám ženy rád, a proto si myslím, že by se měly proti natáčení podobných filmů ostře postavit. Což o to, u nás to ještě jde, u našich soudů nezasedá porota, ale jak to dopadne třeba ve Státech? Jak by mohla nějaká žena přesvědčit porotu o tom, že ji nějaký muž znásilnil, nebo domácky týral, když bude na základě podobných snímků vědecky dokázáno, že padesátikilová žena dokáže udeřit muže dvojnásobné váhy tak tvrdě, že dotyčný přejde do rotace kolem horizontální osy? Ale k filmu samému. Příběh byl až zoufale jednoduchý a připomínal mi starší videohry, v nichž hráč sestupoval patro za patrem do (většinou) nějakého sklepení, zabíjel tlupy nepřátel a ve finále musel porazit zvlášť nepříjemného bosse, aby vyhrál a mohl se po několika dnech normálně najíst a provést osobní hygienu. Děj tohoto snímku byl vlastně úplně stejný, ale mě nikdy nebavilo dívat se někomu přes rameno, jak hraje, a ani tohle mě tím pádem příliš nebralo. Hlavní hrdinka byla....hmmm, jak to jen napsat....nebyla tak úplně krásná (ani hezká), snaha o občasné humory byla těžkopádná, takže se už dalo spoléhat jen na očekávané krveprolévání. No, a tady jsem narazil na další problém. Choreografie soubojů nebyla dobrá, Joey King v nich byla opravdu špatná a to CGI... Ten hořící plecháč na mě působil jako špatný vtip. Tedy ne on ale ten oheň. Byla to fantasy, nebyla to fantasy evropská, takže se nemusím vyjadřovat k plnění kvót, ale myslím si, že i ve fantasy světě by měla fungovat logika, což tady často haprovalo. No, co vám budu povídat, nebyl jsem šťastný a zmršená verze hitu Billyho Idola to dorazila. / Poučení: Chceš bydlet ve věži? Důraz bych kladl na výtah. ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli nepovažovat Johna Wicka za žánr… Tahle princezna to tam řeže hlava nehlava. Že jí maso na porážku běhá do rány? Běhá no. Jasně, že je to totální kravina, ale jízda je to hodně přísná. Líbí se mi, že si to na nic nehraje. Olga Kurylenko s bičíkem top. Té krve tam mohlo být víc, ale neřeším. Po pár pivkách s brambůrkama ideální. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První vteřiny působí jako pohádka a pak tu Joey King rozjede akční terno, které bych nečekal stejně tak, jako bych nečekal, že se ve filmu Princezna objeví nahá. Pravda, neobjeví, ale ty akční sekvence tu zůstávají a nemají chybu. A i když je to vlastně jenom o kosení miliardy protivníků, hodinu a půl to docela intenzivně baví. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Esencia všetkého, čo dnes západný svet miluje. Teda až na zastúpenie 4% komunity, no aj to by sa dalo v istej nadinterpretácii brať za splnené.⚪Film je teda plný plnenia si kvót, jednak tých rasových (princeznina majsterka v boji je Aziatka, kráľ na dvor prijal černochov, záporák zase nemá rád diverzitu na dvore a preto je záporák atď.) a jednak tých feministicko-genderových, kedy hodinu tridsať minút pôsobí ako feministický mokrý sen, v ktorom je 99% mužov nímandov, neschopákov či mizogýnov , to len dobré, silné, nezávislé a statočné ženy ich musia zachraňovať, usmerňovať a myslieť za nich.⚪Tu teda 1,60m vysoká princezná bez problémov zloží asi stovku mužských protivníkov, pričom je sama stále ,,celkom ok," nepotrebuje žiadneho chlapa ako kráľa/manžela a nakoniec si korunu prevezme sama.⚪Je zábavné, že popri celej tej sile sa akosi v scenári zabudlo na to vytvoriť hrdinke aspoň nejaký charakter, keďže okrem toho, že sa trénovala od detstva a teraz sa vie slušne biť nemá postava žiadne charakterové vlastnosti, nie je ukázané, že by bola múdra diplomatka či čokoľvek, čo by jej mohlo ako kráľovnej pomôcť, skrátka sila tu úplne nahradila rozum (čo je tiež na zamyslenie, či nie je celkom machovské a späť v návrate do ,,mužského ponímania."⚪Nutno dodať, že film je neskutočne repetetívny, asi do polovice stopáže pôsobí ako scenár videohry (postava sa dostane na stanovisko - izbu, pobije sa s druhou postavou, zo stanoviska odchádza na iné stanovisko, potenciálne nasleduje medziscéna, boj s ďalšou postavou na ďalšom stanovisku a tak neustále), druhá polovica sa zase vlečie a subjektívne trvá nekonečne dlho. Hlavný záporák bez charizmy, všetky ostatné postavy bez charizmy, až je fascinujúce, aký sterilný celý film je.⚪ Pritom je nakrútený dobre, interiéry väčšinu času pôsobia pekne a súboje (občas to pôsobí, že film je len o súbojoch) sú zaujímavé, kontaktné, pôsobia, že ich reálne odohrávajú herci a ich choreografia je často inovatívna. No čo z toho, keď celok je slabučký, Joey King naozaj vyzerá ako Zuzana Šebová (stále som premýšľala, koho mi pripomína a už viem) a jej herectvo sa hodí skôr do tých rom-komédií a celý film vyšumí (aj vďaka pestrej agitke na všetko možné) do prázdna. To už radšej tú Fionu. Ktorou sa to očividne inšpirovalo.⚪ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama