Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem trochu jinou pohádku okořeněnou nějakou tou akcí a místo toho jsem dostal regulérní akční řežbu pohybující se na hranici fantasy. A i když to vůbec není špatné a nenudí, nemohl sem se celou dobu zbavit dojmu, že Princezně chybí těžko identifikovatelné cosi co by jí nakonec posunulo mezi opravdu dobré akční fantasy/pohádky ke kterým se divák s chutí bude vracet. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc na to nejsem schopen přijít. Je vidět, že režisér má v oblibě akční klasiky typu Raid, ale zatímco tam byla akce vtahující a intenzivní, tak tady prostě není. Jedna akční scéna střídá druhou, občas někoho princezna brutálně seřeže, občas dostane sama na budku a jde se dál, kde se opakuje to samé a pak znova a znova. Moc tomu nepomáhá ani fakt, že o titulní pricezně vlastně vůbec nic nevíme (a ani se v průběhu nic moc nedozvíme) a celou dobu je tak figurkou, které víme že máme fandit, ale že bychom k ní měli nějaký vztah se říct nedá. To platí koneckonců i o záporných postavách, které tu krom anonymního davu "vojáku" symbolizují rádoby ďábelská, ovšem ne úplně funkční postava Olgy Kurylenko a hlavně na půl plynu hrající Dominic Cooper, kterému sem měl problém věřit že ho vůbec bavilo tohle točit...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Princezna se musí probojovat z věže směrem dolů, vyhnout se svatbě a zachránit rodinu. Mydlit se to začne hned v úvodních minutách a zběsilé tempo poleví až se závěrečnými titulky. Mezi vším tím řezáním, sekáním a bodáním se objevuje něco jako rámcový příběh, ale ten tu není vůbec důležitý. Důležitá je eliminace nepřátel a ta je v gejzírech krve všudypřítomná. Bolest mnoha podobných rubaček, totiž jednotvárnost, se tentokrát nekonala, klišé, a že jich tu bylo, sem svým způsobem patřila a totéž platí o pohádkově černobílém nádechu. Joey King naprosto boží a bojovou princeznu jsem jí bezvýhradně žral a Cooper coby skoro až groteskní záporák byl jakž takž v pohodě. Snad jen od Olgy jsem čekal víc, ale tak co už. Napotřetí mi to s Le-Van Kietem konečně vyšlo. 80% ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rebelka a emancipovaná bojovnice pro děvčata odrostlá panenkám... Další variace na "holky sobě" tentokráte ve fantasy kulisách...Chtělo to více realističnosti nebo aspoň nadsázky a humoru, abychom uvěřili, že tahle princezna vykuchá rytíře v plné zbroji, i když mladá rusovlasá King se toho opravdu nebojí...O asijských mistrech bojových umění a zázračné čínské masti ve "středověkých" kulisách raději pomlčet...Ale vzpomínám na videoklip, kde běhali černí rapeři v brnění - to byl teprve kulturní bizár... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po úvodní půlhodince jsem doufal, že Joey King buď někde mezi těmi patry zabloudí, spadne do moře nebo jí někdo setne tu její otravnou hlavu. Jenže ona se musí probít hordou žoldáků a dostat se z věže dolů, aby osvobodila svou královskou rodinu, kterou zajal hošan, kterého ona odmítla vzít si za muže. A udělat z něj krále. Naše princezna tu a tam vydechne, někde proklouzne nebo podleze, aby seřezala další vojáky. Jenže se to celé zatraceně rychle zajídá. Jediné, co bych ocenil, že akce je poměrně přehledná a celkově to má místy i nadhled, ale jinak je to furt na jedno brdo (absence lepšího choreografa je cítit). Z hlavní hrdinky nevelkého vzrůstu rozhodně nečiší obavy, že právě ona by měla být pro protivníky takovým těžkým soustem. Ti jí to nicméně zoufale průhledně usnadňují, je to banda imbecilů, kteří čekají, až je bude moci skopat nebo rovnou podříznout. Ani příchod Veronicy Ngo to moc nezměnil. Nikdo tu naštěstí nepředstírá, že měl vyšší ambice, ale když si vzpomenu třeba na oba Zátahy Garetha Evanse, kdy se hlavní hrdina musí probít nasupenou přesilou, tak mám stále mrazení v zádech. Tady se k němu ani nepřiblížíme. Instantní, bez vtipu, na jedno podívání. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Už jenom ta předzvěst toho, že se jedná o Johna Wicka v sukni, byla úsměvná a vypovídající. Přesně to jsme dostali, akorát že Wick (alespoň pro mě první díl) má promyšlený scenář a hloubku. Zde nic takového není. Neříkám, že to je hned špatně. Chcete akci, dobře natočenou a drsnou? Princezna vám ji dá. Trochu mi to připomínalo (a myslím, že to zde někdo i zmínil) počítačovou hru. Děvče jde z věže dolů a cestou ničí protivníky, nic víc, nic míň (hm, hra by to mohla být vážně povedená!). Příběhově o ničem. Klišé jedno za druhým. Akce ale povedená, hlavní hrdinka roztomilá a místy drsná. Občas bych ubral na střihu, ale někdy se vážně snažili a mělo to skvělou kameru. Pokud hledáte bezduchý akčňák, nebudete zklamaní. Je to jedna velká akce od začátku do konce. Jestli hledáte i zajímavý příběh, ten už nenajdete. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama