Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejnepochopitelnější na filmu, jehož humor je tak průzračně pochopitelný, pro mne zůstává, jakou bizarní náhodou se v devadesáti našlapaných minutách vtipů založených na mohutnosti Aliho přirození a nicotnosti Aliho intelektu octli všichni ti britští džentlmeni (Michael Gambon, Charles Dance, s odstupem i Martin Freeman). Cohen holt nebude jediný, komu nečiní problém udělat ze sebe za peníze kreténa. 60% Zajímavé komentáře: Oskar, Rex Mundi ()

Torision 

všechny recenze uživatele

No jo, no jo. Sasha B. Cohen vytvořil zase další crazy komedii, která stojí jenom na jeho dechberoucím hereckým výkonu.Dívat se na Aliho taneční kreace a poslouchat jeho rádoby rapy a vurážlivý gagy stojí fakt za to.Samozřejmě - film nemá celkemvzato pořádnej děj a opírá se o spoustu gagů, to ovšem filmu (stejně jako u Borata nebo Bruna) nijak neškodí. Fuckt jsem se zasmál a rád si tenhle biják pustím znova.....a pamatujte R-E-S-K-E-P-T ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ali G Indahouse je zřejmě nejrozporuplnější film zde na ČSFD nebo já rozporuplnějšího nenašel. Sacha Baron Cohen si dovoluje opravdu dost, šahá do politiky, šahá ženskejm kamkoliv, šaha prakticky na cokoliv. Miluje kuřecí z KFC a už vůbec je děsně zásadovej člověk, ač to tak nepříjde. Jde hlavně o to, že jeho komedie, no spíše divadlo, s postavami, které prochází jeho životem jsou už takřka nezničitelné. A navždy budou. Ať už to je zfilmovaný Ali G jako drsnej ghettomasterman, který se s ničím nemazlí, dále jako Borat, kazachstánský reportér nebo dosud nezfilmovaný Bruno, rakouský módní návrhář. Nejzajímavější je, jak všechno mezi sebou propojuje. I zde se objeví například Borat a jeho JAKSHEMASH. Prostě on je komik, který pro mě zůstává respektován už tenkrát po tomhle filmu. Kdykoliv mám blbou náladu, tenhle film mi ji okamžitě zlepší. Je krátký, stručný a originální. To jsou tři hlavní důvody proč se na něj vždycky s radostí podívat. Pokud se chcete zasmát u absolutně neuvěřitelné kraviny, tak se do něj klidně pusťte, stojí to za to. Restekp. Už jsem to viděl tolikrát, že to měním na pět. Tohle je fakt neskutečně dobrá komedie --- Westside is the BEST ! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Cohen je podľa mňa jeden z najlepších súčasných komikov a jeho filmy mám strašne rád. No práve táto jeho rola Aliho Gé má nikdy nejako nebavila. A tak je tento film zrejme tým najslabším článkom jeho tvorby, aj keď treba uznať, že v porovnaní s inými satirami je to stále nadpremer a niektoré scénky ma fakt bavili. Trošku ubrať tej sexuality a úchylnosti, hneď by to bolo o čosi lepšie. Ten vulgárny humor tomu proste nijako nepomohol... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Začínám rozumět srovnávání Sachy Barona Cohena s Peterem Sellersem. Tak jako je Borat vlastně buranskou reinkarnací Sellersova Hrundiho z Večírku, hip-hoper Ali G má leccos společného s inspektorem Clouseauem. Není to tak absurdní přirovnání, jak vypadá, oba charaktery jsou založeny na stejných komediálních principech. Clouseau byl v osobním životě outsider, což si kompenzoval v profesi - zakládal si na imagi neomylného mozku ze Sureté a pečlivě si budoval vlastní kult hvězdy. Ali G maskuje své loserství bohorovnou pózou hip-hopu. Clouseau zas a znovu padal z výšin odvážných dedukcí na ústa díky něčemu zásadnímu, co přehlédl. Sebevědomý projev Aliho G vždy umlčí nějaká trapná mezera ve všeobecném vzdělání (jako třeba posloupnost písmen v abecedě). Dokonce by se dala najít souvislost mezi Clouseauovým frankoanglickým názvoslovím a Aliho hip-hopovou hatmatilkou. ;-) V každém případě je mi na Mr. Cohenovi sympatické, že i když jsou jeho komedie velmi odvázané (a sprosté), nedají se přiřadit po bok filmů Roba Schneidera, Adama Sandlera a jim podobných. Narozdíl od nich Baron nehraje pitvořícího se zhulence. Po vzoru starých mistrů (jako byl třeba právě Sellers) hraje toho idiota s vážnou tváří a o to třeskutěji jeho gagy působí. Rob Schneider nemůže ztratit důstojnost, protože žádnou nemá. Ali G si na ní - tak jako Clouseau - zakládá a proto jsou jeho trapasy (většinou) vtipné. Ale je škoda, že se film vydal cestou kompletně inscenované komedie. Ali G byl původně tak jako Borat mystifikačním médiem. Hosté jeho televizní talk-show věřili, že je reálným idolem puberťáků a že prostřednictvím jeho pořadu jim nalijí do hlav něco chytrého. Blbost moderátora se pak ukázala být neočekávanou překážkou. Radši než film bych proto viděl předlohu, kde se Ali G například zcela vážně ptá katolického kněze, jestli není zvláštní náhoda, že se Ježíš Kristus narodil zrovna o Vánocích... :-D 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Na summitu OSN, na kterém řeší Ali G (Sacha Baron Cohen) a ministerský předseda (Michael Gambon) konflikt v Africe, můžeme vidět mluvit prezidenta USA, vedle nějž sedí zástupce České republiky. V roce 2002 Česká republika předsedala 57. valnému shromáždění OSN. (Matej.Mirejo)
  • Film v celosvětových kinech utržil (v přepočtu z liber) 23,2 milionů amerických dolarů - z toho 14,8 mil. ve své domovině, Velké Británii. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno