Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (373)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to stále celkem fajn, ale původní kouzlo je pryč. První Borat byl možná to nejvtipnější, co jsem ve svém věku viděl a pamatuju si jak se celé kino nekontrolovaně řehtalo. U dvojky se párkrát usmějete, nelitujete ztraceného času, ale za chvíli se na to zapomene. Tím spíš že se to hodně vyjadřuje k aktuální situaci, což jsou vtipy, které stárnou nejrychleji. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebýt osobním fandou veškeré tvorby Sacha Baron Cohena, asi bych nemohl hodnotit druhého Borata více než průměrně. Film se netají tím, že vybízí lidi, aby šli k prezidentským volbám USA a samozřejmě, aby nevolili Trumpa. Nemůžu říct, že bych se divil, avšak nejsem si jist, zda to je nejlepší důvod k tomu natočit film. Nicméně druhý Borat má řadu solidně vtipných scén a ty husarské kousky, kdy štáb skutečně zvládl infiltrovat konferenci s Mikem Pence a přemluvit k rozhovoru Rudyho Giuliani a ještě ho takhle zničit, to musím ocenit! 7/10 ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Borat opět přichází se svým absurdním a trapným humorem, který v jedničce tak delikátně fungoval. Bohužel se potýká s tím, že mu zhruba od příchodu linky se zvětšováním prsou dochází dech. Je jasné, že klasická skrytá kamera už kvůli jeho věhlasu moc fungovat nemůže, a tak by bylo mnohem lepší, kdyby to Cohen uznal a druhého Borata natočil čistě jako film. Takhle se není od půlky filmu až do návratu na rodnou hroudu čemu smát. Přitom kazašské scény jsou naprosto dokonalé a s covidem si mohli taky pěkně pohrát. V tomto podání je to však škoda promarněného potenciálu. Jedná se o slušné pokračování, ve kterém však ne úplně všechno funguje tak, jak má. Bohužel... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Borat 2 je taký ako samotný žáner, ktorý Cohen stvoril. Nejaká nachytávka vyjde skvelo, iná horšie a úspech do veľkej miery závisí od toho, či človek verí, že daná scéna je reálna alebo nahraná. To všetko je zlepené vsuvkami, ktoré celkom umne prepájajú jednotlivé nachytávky do celistvého príbehu. Najväčšou devízou druhého Borata je ale prekvapivo objav Marie Bakalovej, ktorá má neskutočný komediálny talent. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Slabota. Tentokrát Sacha Baron Cohen nenarazil na ty správné lidi, takže jednotlivé epizody s nic netušícími obětmi nejsou vůbec vtipné. Za 40 minut skončíme s hlavní zápletkou, protože předání své dcery viceprezidentu se nezdaří, a proto se Borat rozhodne stejný postup vyzkoušet na Giulianim, což byl starosta New Yorku a podporovatel Trumpa. V této chvíli je z filmu cítit nastavovaná kaše. Ty nominace na Oscary nechápu, letos očividně nebyl žádný výběr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Maria Bakalova (Tutar) přiznala, že než začala s natáčením, nikdy neviděla prvního Borata (2006). V době jeho uvedení jí totiž bylo pouhých 10 let. (pusheen)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama