Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (160)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný hororový seriál, pre mňa vlastne dosť veľké  sklamanie. Za vrchol považujem druhú poviedku s krysami a mŕtvolami, mňam! Tá dokázala baviť aj znechutiť. Prvá bola priemerná (zaujal ma až záver), tretia sa síce teší všeobecnej obľube, ale mne to nesadlo (podobne ako režisérov celovečerák Empty Man), štvrtá s tou škaredou kravou ma dokonca takmer zabila, piata... OK, šlo to. Dobrý koncept, aj nejaké gore, ale dalo sa z toho vyťažiť aj viac. Šiesta sršala trápnosťou a siedma je len nudná konverzačka. Posledná ôsma je jedna z mála, ktoré sa aspoň trochu snažili vydesiť, takže na nízke hodnotenia ostatných sa môžem zvysoka.... Môj veľmi subjektívny poradovník od najlepšej: 2 – 8 – 5 – 1 – 3 – 6 – 7 – 4. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Guillerma del Tora mám rád od té doby, co jsem viděl jeho fenomenální Faunův labyrint. Jeho filmy překypují nádherně děsivým (a syrově surovým) vizuálem a fantazií, zároveň ale ona vyumělkovaná forma občas škodí obsahu. Kabinet kuriozit nese silný deltorovský rukopis a bylo zajímavé sledovat, jakým způsobem se jednotliví režiséři/-rky vypořádali s předlohou, kde každá z epizod čerpala z hororového žánru jiným způsobem. Z jednotlivých příběhů mě nejvíce oslovily goticky laděný Pickmanův model (v budoucnu si musím blíže posvítit na tvorbu Lovecrafta), vizuálně nepříjemné, ale sugestivní Mimo a citlivý rodinný thriller Šum křídel. Ale i ostatní příběhy měly svůj "děsivý šarm" a dokázaly mě napnout. 3 3⁄4 hvězdy! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od oznámení jsme čekali jednu z hororových událostí roku. Co by se taky mohlo pod taktovkou G. del Tora pokazit, vždyť jeho tvorba je ve fantasy-hororovém žánru ikonická, jeho rukopis jde jednoznačně poznat a jeho vizuální výtvory jsou excelentní. No, nová série je ale bohužel spíše zklamáním než oslavou hororu a rozhodně nejde o nic zázračného. Všechny povídky mají víceméně stejnou kompozici, a tudíž se dají hodnotit celkem spravedlivě jako celek, takže pojďme na to. Naše očekávání byly v nadějné hororové povídky, ze kterých nebudeme spát a na kterých se del Toro vyřádí svou autentickou vizuální kreativitou, ale kromě povídky č. 1 je celý zbytek jen podprůměr, který na poli jedné hodiny nemá co říct a je zbytečně natahován. Základní premisy nejsou vyloženě k zahození, ale jejich provedení je jednak zdlouhavé a druhak strašně sterilní, atmosfericky slabé, vizuálně mnohdy odfláklé a nezáživné, ale největší problém vidím v tom, že prostě nejde o “horor”, ale spíše o fantasy povídky se strašidelným tématem. Je to zkrátka takové nemastné neslané, napětí ani hrůzu to ani zdaleka nevyvolá a po zhlédnutí si divák říká spíše jen “hm, ok další” než aby byl odvařený z výsledku, který právě viděl. Kvalitu příběhů drasticky snižuje jejich forma - udělat 15 minutové youtube kraťasy s načrtnutou základní pointou, nebo plnohodnotné filmy s plným backgroundem postav i celého příběhu, udělali by lépe, takhle je to něco mezi a na kraťas moc zdlouhavé a na filmový zážitek zase moc neosobní a bez omáčky kolem. Jsou lepší povídky a jsou horší povídky, ale kromě zmíněné první epizody celek za moc nestojí a když si člověk celou sérii odpustí, asi o nic nepřijde… ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho mě trvalo se donutit na to podívat po jednom díle jsem to na víc jak rok vzdal. Epizodní seriály mě prostě nebaví. A k tomu ty různé časové období, kdy se jednotlivé díly odehrávají tomu moc nepřidají na atraktivitě. Některé jsou povedené jiné k smrti nudí či ne zaujmou. Viz třeba poslední díl o ptácích, byla blbost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálne sú všetky epizódy zvládnuté na výbornú. Jedna je dejovo nadštandard, 3 podpriemer a 4 čisto priemernou, žánrovou záležitosťou. No a prečo z toho nemohlo zísť niečo lepšie? No lebo za touto "Guillermo-vov krabicou s pičovinami", plnou nie tak úplne vydarených poviedok, stoja prevažne hororový trolovia, ktorí takmer za celú svoju filmársku kariéru, nenatočili žiadny kvalitný, žánrový snímok, respektíve keď aj natočili, stáli úprimne povedané úplné za hovno. Každá epizóda má hodinu, divák musí čakať ako kokot do takmer úplného konca, aby sa konečne aspoň čohosi dočkal, čo si povedzme na rovinu, asi tiež nebude najlepšou vizitkou. Nie, nie je to vyslovene márne, no ako už napísal sám veľký Jakub, toto je taká nemastná-neslaná Netflix-čina, ktorá sa ako ostatné za poslednú dobu, z ničoho nič objavila bez toho, aby mala aspoň ako taký zmysel. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)
  • Sklenice, ze kterých pijí hosté whiskey, jsou stejný model jako ty, ze kterých pije Rick Deckard (Harrison Ford) ve filmu Blade Runner (1982). (NiWi)
  • Počet mrtvých: 1 (+ několik těl v márnici). (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama