Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (159)

Botič 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Set design a masky neskutečný, celkový kukuč to má sakra výrazný, ale ty příběhy za tím pokulhávají. Co se Kabinetu ale musí nechat je to, že každá epizoda obsahuje minimálně jednu nezapomenutelnou nebo alespoň hodně výraznou scénu, díky které se celý tento projekt do diváka zahákne jako chapadlo. Kdyby si z toho měl člověk pustit jen jeden díl, tak je to Pitva, Pickmanův model a nebo můj osobní oblíbenec Prohlídka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálne sú všetky epizódy zvládnuté na výbornú. Jedna je dejovo nadštandard, 3 podpriemer a 4 čisto priemernou, žánrovou záležitosťou. No a prečo z toho nemohlo zísť niečo lepšie? No lebo za touto "Guillermo-vov krabicou s pičovinami", plnou nie tak úplne vydarených poviedok, stoja prevažne hororový trolovia, ktorí takmer za celú svoju filmársku kariéru, nenatočili žiadny kvalitný, žánrový snímok, respektíve keď aj natočili, stáli úprimne povedané úplné za hovno. Každá epizóda má hodinu, divák musí čakať ako kokot do takmer úplného konca, aby sa konečne aspoň čohosi dočkal, čo si povedzme na rovinu, asi tiež nebude najlepšou vizitkou. Nie, nie je to vyslovene márne, no ako už napísal sám veľký Jakub, toto je taká nemastná-neslaná Netflix-čina, ktorá sa ako ostatné za poslednú dobu, z ničoho nič objavila bez toho, aby mala aspoň ako taký zmysel. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě se s tím smiřte, je to hororová antologie. A jelikož horor neznamená v překladu "bezduchý potok krve", tak je fajn, že je zde zastoupení každého odstínu hororu. Já chápu, že to nemusí každému sednout, ale pokud má někdo skutečně rád horor, tohle by se mu mělo líbit. Pokud ne, není problém v látce. Za mě top Šum křídel, Prohlídka a Mimo. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také feel-good sledovanie postaršieho pána, ako si plní svoje sny. A plní si ich vkusne, ale nevýrazne. Del Torro sa v novom poviedkovom seriáli pasuje do úlohy Alfred Hitchcock Present's digitálnej éry, ale jeho séria nie je taká šupa ako Masters Of Horror, Twilight Zone, alebo Tales from the Crypt. Parametre projektu dokonale určujú už úvodné titulky - štylisticke perfektné, dosť manieristické, ale rýchlo pominuteľné panoptikum všemožných hororových, gotických a groteskných prvkov, ktoré proste v solídnom štýle prefrčia obrazom. Samostatné poviedky (sympatické je, že nechýba ani lovecraftovská adaptácia - aj keď viacero motívov naprieč poviedkami je vyslovene lovecraftovských) väčinou pôsobia dojmom, že by im stačila plocha 15-20 minútovej etudy a seriál by mohol byť kľudne zmenšený do podoby väčšieho poviedkového filmu. Vpohode sezónna záležitosť, na ktorú si o dva-tri mesiave nespomenieme. Once again. nevadí. Môžeme sa ďalej naivne tešiť na del Torovu adaptáciu románu V horách šialenstva. Zatiaľ ale (osobne) nadšením určite nešaliem. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Cabinet je ako ranny uponahlany sex - clovek si ho uzije aj ked sem tam nepride uplne uspokojive vyvrcholenie. Ludia co cakali, ze ich budu lakacky zhadzovat z kresla s mrtvicou, pochopitelne frflu. No kto aspon trochu pozna Guillerma, tak vie, ze jeho tvorba je hlavne o atmosfere a ta je hnacim kolesom aj tejto antologie. Obcas zamrzi, ze niektore epizody koncia tam, kde by si divak prial, aby bol pribeh stvoraktovkou. V druhej sezone, ak niekedy vznikne, si ale hlavne zelam viac lovecraftovskych epizod! ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní celkem 6x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Seriál měl mít původně název „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“. (Arigato)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama