Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (159)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z řemeslného hlediska tady funguje snad všechno, osvědčení herci nezklamou a některé výsledné filmy vyloženě nadchnou. Podmínky hororového žánru jsou zde zvládnuty na výbornou a na své si tady přijde jak milovníci duchařin či klasických dobovek, tak uctívači nechutných výjevů. Del Toro tenhle svůj projekt zaštítil opravdu výborně a já si nedokážu představit, že by snad měl dopadnout lépe, zato mnohem hůř mohl vypadat úplně v klidu. Nezbývá než doufat, že si v případné druhé sérii mexický Hitchcock také sám něco zrežíruje. Třeba V horách šílenství. Dvoudílné.  // Něco je slabší, něco skvělé, něco výborné, ale vyloženě nezklamal žádný z osmi příběhů. Tahle série skvěle kráčí ve šlépějích klasických žánrových antologií a všechny její příspěvky jsou navíc řemeslně prvotřídně zvládnuty. Stojí to za to, každý si zde najde to (jistě nejedno) své. Více zde. 8/10. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kabinet doktora Del Tora sice nepřijíždí do Holstenwallu, ale spojuje něco z Divadla Ray Bradburyho a Hitchockových Příběhů ze záhrobí. Dramaturgicky výborně zpracované, povídky nejsou monotematické, byť je spojuje téma posmrtného života. Všechny mají vynikající vizuál, jako kdyby je natočil sám Del Toro. Výborná je i hudba. Kvalita jednotlivých dílů je velmi kolísavá, neboť každý režisér samozřejmě uchopil látku po svém. Snění v domě čarodějnic mi přišlo velice nudné a zdlouhavé. Výborně jsem se bavila u Hřbitovních krys a Pitvy, která má bohužel poněkud studenější rozjezd. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt, ktorý má potešil. Del Toro a jeho zmysel pre prapodivné veci je tu zúžitkovaný na maximum. O to viac poteší Lovecraft a pokukávanie po jemu blízkych motívoch. Režisérsky vyspelé a každý príbeh sa môže pochváliť špecifickou atmosférou. Najviac ale zamrzí, že posledné tri príbehy pre mňa akosi nezapadajú do celku. Aj napriek formálnej čistote a nápaditosti sa odkláňajú od ústrednej témy. Dokonca aj poviedka Outside, ktorá nemá s hororom nič spoločné, pôsobí v rámci celku konzistentnejšie, než posledné dve poviedky. Ale odhliadnuc od toho som bol spokojný. Niečo takéto mi vyslovene chýbalo a som rád, že som sa k tomu konečne dostal. Aj napriek kvalitatívnemu zostupu ponechávam 4*. Hoci trochu slabšie. 1 séria - 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hrůza, děs a znechucení? Někde je a někde není." Pětihvězdičkové tetelení se blahem na Pitevně, ale až po nos v odpadu při Prohlídce. Velmi kolísavá úroveň epizod. Kolik režisérů, tolik chutí. A taky způsobů, jak a za co uchopit rozkládající se hnilobné téma, aby divákovi jen zbůhdarma neproteklo mezi prsty, ale zanechalo mu na rukou i na duši nevycíditelné mrtvolné skvrny. Ke každému z osmi příběhů mám komentář, zde jen stručně: Lot 36, 4* - Epizoda Války skladů "Buy Lot 36, free demon included." Graveyard Rats, 5* - Nic pro baculaté klaustrofobiky, naopak milovníci krysiček si příjdou na své. The Autopsy, 5* - Top epizoda. "Mrtvola dnes machruje, při pitvě si libuje." The Outside, 3* - Zhoubná síla reklam v přímém přenosu. Hodně upatlané, závěr odfláknutý. Pickman's Model, 4* - Pekelné zlo z obrazů vyhřezlé. Crispin Glover je Pan herec nebo je opravdu šílený? Bohužel, pátou hvězdu mu sežral podivný kočkodan ze studny vylezlý. Dreams in the Witch House, 4* - Temně fialová, mrtvolně flekatá ilustrace úsloví "Sliby chyby", csfd mršinami podivně hejtovaná. The Viewing, odpad! - Ocení jen konzu(de)menti drog s velkou lopatou. Na stole XXL hromada koksu a třikrát větší hromada rádoby intelektuálních keců o ničem. Nuda, nuda, nuda... ukončeno monstrózním WTF. The Murmuring, 3* - A já se tak těšil. Moje milovaná Jennifer Kent, čili Mrs. Babadook však jen zašuměla ptačími křídly, udělala třikrát slabě Ťuk! Ťuk! Ťuk! zobákem a... epizoda vyšuměla do ztracena. // Škoda pořadí epizod, já bych seriál ukončil vymazlenou Pitevnou. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Vlastně skoro po celou dobu sledování jsem si říkal, že když už jsem dostal chuť na (horrorovou) antologii, měl jsem se radši vrátit k Black Mirror, což, jak jistě uznáte, není pro Kabinet kuriozit zrovna nejlepší vysvědčení. Za kratičký komentář IMHO stojí pouze čtyři epizody, přičemž vrcholem série jsou pro mě epizody tři až pět (prvními dvěma epizodami se seriál nadechoval, po epizodě pět pak měl seriál sestupnou tendenci). Epizoda tři: Pitva (75 %) dle mého přichází s nejznepokojivější vizí světa, kdyby tohle byla pravda, tak bych si to fakt radši nechal projít hlavou (jak Kurt Cobain, chápeme se, ne?), nadto má vynikajícího F. Murrayho Abrahama, a finální rozuzlení nakonec taky není tak beznadějné (v protikladu k předešlému ději). Epizoda čtyři: Mimo (80 %) mně navzdory tomu, že od ostatních hodnotících dostává bídu, bavila (a to tak, že v určitých momentech jsem se přitroublé usmíval) určitě nejvíc, má originální námět, je správně jizlivá, s výbornou Kate Miccuci v hlavní roli (když už jsem vzpomněl Black Mirror, tak tuhle epizodu si umím představit i v tomto cyklu). Epizoda pět: Pickmanův model (70 %) byla epizodou, která se mi zdála nejstrašidelnější (inu, Lovecraft), už jen díky Crispinu Glovera v úloze Pickmana, určitě má i nejkrutější (nesmazatelnou) pointu. Epizoda sedm: Prohlídka (60 %) sice nepovažuju za zvlášť kvalitní, ale šlo poznat, že ji natočil člověk s vyvinutým vizuálním citěním, s trochu lepším scénářem bych si ji uměl představit jako komiks, který má potenciál být úspěšným a který bych si s radostí přečetl. 60 % ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)
  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Seriál měl mít původně název „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“. (Arigato)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama