Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

ancientone 

všechny recenze uživatele

S veľkou pravdepodobnosťou je to iba záležitosť osobného nastavenia a vkusu, ale For Your Eyes Only je demonštratívnou ukážkou všetkého kriticky zlého na bondovkách, ktorých tvárou sa stal Roger Moore a viedli celú sériu do slepej, lacno ironickej uličky (a nevymanévrovali odtiaľ s podobnou bravúrou, ako červený ford mustang v Diamonds are forever, haha). Už pri nástupe Rogera Moorea v snímke Live and Let Die je jasné, že sme sa ocitli v novom, maximálne prehrotenom univerze, kde len ťažko budeme brať niečo vážne (všetka exotickosť, navyše naúojená na blaxploitation žáner, a prepálenosť ďaleko presahuje mieru z You Only Live Twice). For Your Eyes Only je symbolom istého vyčerpania z tlačenia do extrému a pokorovania všetkého predošlého - Glenov film pôsobí ako frenetická koláž a pastiš predošlých bondovských lokácií a motívov zároveň. Navyše je to celé podopreté insitnosťou, ktorá v moorevskom podaní (na rozdiel od conneryovského) akoby nepoznala hraníc. __ Stručne povedané: séria sa tu akoby nevyvíja, ale cyklí a metastázuje do naozaj bizarnej podoby. I don´t like it. sorry. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po absurdnom Moonrakerovi sa Bond vratil na zem a stal sa trochu serioznejsim. Zapletka je dost jednoducha. Cely cas sa cestuje z bodu a do bodu b az sa precestuje cela abeceda a patra sa po nejakom pocitaci. Popri cestovani a zvadzani zien gro filmu tvoria akcne sceny, ktorych je fakt dost vela. S prichodom Johna Glena na rezisersky post uz nastastie nie su tak absurdne a sci-fi ale obsahuju mnozstvo pôsobivych realnych kaskaderskych scen. Zaujala ma nahanacka na starom Citroene, konecne fantasticka nahanacka na lyziach s minimom zadnej projekcie, horolezecke cislo a niekolko kvalitnych prestreliek. Dost nedôstojne pôsobi definitivne skoncovanie s Blofeldom a hnusnym kocurom na zaciatku. Bud mali nechat Blofelda na pokoji alebo mu venovat cely film. Takisto ma rozosmialo bezpecnostne zabecpecenie auta ktoremu, ked rozbijete okno, tak vybuchne. Asi to malo byt symbolicke vale blaznivym gadgetom. Roger Moore uz pôsobil dost staro a pri behu po schodoch bol riadne zadychany. Pri zvadzani mladych zien vyzeral jak ich otec. Skoda, ze nedoslo k planovanej vymene, ked uz doslo k drobnej zmene pristupu. Uvazovany Dalton by bol skvely a mal by na konte viac Bondoviek. Vyber Bondgirls sa tentoraz vydaril. Hlavne Carole Bouquet je prekrasna. Zaporaci su standardny. Hlavny poskok je schopny a da Bondovi zabrat. Potesil aj kratky vystup vtedy este neznameho Charlesa Danceho. Q ma o nieco väcsi priestor aj ked ziadny gadget nepredstavi. Holt supluje mrtveho predstavitela M, ktory tentoraz chyba. Hudba mi pripadala slabsia vratane titulkovej pesnicky. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka s jednoduchym pribehom ale zbesilym tempom a mnozstvom skvelych akcnych scen. 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stínání v dešti.. Nejstylovější předtitulková sekvence Bonda (vrtulník a handicapovaný kominík), nejméně pohledná BondGirl (jestli ten název snímku neznačí nápis na očních kapkách 007 proti zrak zhoršujícímu šedému zákalu) a jedna z nejlepších akčních scén naskrz všech dílů (Jamesova zimní olympiáda v Cortině d´Ampezzo), nicméně Glen se spálil na poněkud fádní zápletce, takže i přes tu spoustu akce se film neuvěřitelně vleče. Navíc, Moore v zelené bundičce a tesilkách vypadá jak čerstvý penzista, co stojí za pět minut sedm před Lidlem řadu na zlevněnou termodečku a navíc k mému zděšení selhává na poli milostném, kdy mladé maso odmítá, BondGirl znesvětí až na konci a to ještě kdo ví jestli a do postele vlastně skočí jen s hraběnkou, co měla dvakrát přetočený tachometr. Hanba Ti, Rogere..! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ježiš, dědo, co tu pobíháte?! Vás zase pustili na procházku? Ne, už se Mooreovu věku asi nemůžu smát, protože do téhle doby šlo o nadsázku, což se může, ale smát se OPRAVDU starému člověku, že je OPRAVDU starý, to už není hezké. Že podle toho vypadá i tahle jinak nadějná Bondovka, to je věc jiná. Jediná působivá část je pak lezení po skále, kde je Bond zabírán dostatečně zdálky na to, aby nám bylo jasné, že tam vlastně vůbec není Moore. Jo a uznávám, že i závěrečný fórek má šťávu. Opět proto, že v něm není Moore. :-D PS: Bondovské sérii budu vždy vyčítat, jakým způsobem nezvládla využít postavu Blofelda. Nejprve ji sáhodlouze představuje, pak, když je jí divák zaujat, zásadně rozmělní její stylizaci, aby nakonec skončila takto nedůstojně a vzhledem k Bondově spojení s ní nelogicky. Největší fail série! PPS: Výběr hudby je tak strašně osmdesátkový, že to snad nemůže být myšleno vážně. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Při natáčení v italském lyžařském centru Cortina d'Ampezzo v lednu a únoru 1981 vůbec nesněžilo. Produkce musela najmout nákladní auta, která sníh do města svážela z okolních hor. (kenny.h)
  • Předtitulková scéna s vrtulníkem přímo odkazovala na postavu Ernsta Blofelda, ale kvůli údajným právním nárokům producenta a scenáristy Kevina McCloryho tak nebyl pojmenován. Zlosyn (John Hollis) neukáže tvář, ale jasně ho identifikujeme podle vzhledu, vozíku či kočky a slyšíme typický hlas (Peter Marinker). Producent Albert R. Broccoli tím chtěl dát najevo, že při ztvárnění postavy nepotřebuje použít konkrétního člověka a zároveň propojil svět Iana Fleminga s novým Bondem. (kenny.h)
  • Na konci filmu přilétá generál Gogol (Walter Gotell) ve vrtulníku Mil MI-2, výrobce WSK PZL Świdnik Polsko. Tento vrtulník byl zapůjčen přímo výrobcem, kde sloužil v AgroTechnické sekci a pilotoval ho Czesław Dyzma v uniformě této Agro sekce. Původní imatrikulace SP-SAP byla lehce změněna na 8P-8AP, nátěr zůstal původní. (PaulxH)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama