Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 12 – Je pro mě lehce nepochopitelné, že se Roger Moore objevil v ikonické roli sedmkrát, zatímco mnohem přesnější Connery „jen“ šestkrát. Zápletka je fádní, tempo dost nevyvážené, Moore se místy tváří, že ho to celé moc nebaví. Potěší akční sekvence na sněhu i závěr na skále, jinak tu ale máme díl bez výraznějších příměsí. Ženské hrdinky navíc tentokrát poměrně nepřitažlivé. Alespoň jsem měl možnost zpětně poznat letní zámeček Achillion na Korfu, stejně jako dlouhé pláže se zlatavým pískem v jihozápadním cípu řeckého ostrova. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový Bond, neBond. Takový aseptický. Žádný sex, a v podstatě ani žádná bitka, všimli jste si? (Už chápu, proč je v Nikdy neříkej nikdy ta hláška: "Snad si zas užijeme sexu a násilí." Žádná vodka s ledem, žádné martini, žádné protřepat, nemíchat, žádné vychytávky. Dokonce snad i kasinu odolá. Slušná ústřední písnička, zapamatovatelná, ale jinak asi jen dvě zapamatovatelné scény (Blofeld hned na začátku, a potom hokej). Jinak opět na lyžích a zase blbě, a to, jak se někteří netrefí před sebe, už je zde až absurdní. Někdy jsou zde vědecké znalosti (směs kyslíku a hélia), a jindy nesmysly (utopenci nejsou nafouknutí). Co ale film zcela potápí, jsou tři až čtyři záporáci. Mankote, proč? Aby se dali postupně likvidovat, jeden za půl hodiny? Takový nezávadný Bond pro náctileté. Možná si odtud brali mustr pro svou nudu tvůrci CraigBonda. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je takový seriózní stárnoucí elegán, který už to moc nehrotí a všechno to zabíjení, smrtící pasti i krásky, zvládá s nadhledem a levou zadní. FYEO rozhodně nepatří k nejlepším a nejsvižnějším bondovkám, ale na rozdíl od craigovek je to aspoň bondovka vším co tento specifický subžánr přijal za své. Nechybí suché ironické hlášky, vymazleně přestřelené akce (tady kraluje ta lyžařská), ani neobvyklé atraktivní lokace (řecký klášter), ještě atraktivnější bondgirl (Carole Bouquet) a samozřejmě ležérně bezstarostná bondovská neprůstřelnost. Po letech potěšila, ale na Top Ten to stále není. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vážné, střídmé a přízemní. Snada tvůrců o návrat ke kořenům, avšak nepovedená. Moore je příliš prkenný a nezajímavý aby mohl hrát stejnou hru jako Sean Connery. Záporáci jsou nudní a toporní, bondgirl mdlá a nehezká, snad jen příjemné finále na kláštěrech Meteora potěší, stejně jako solidně natočené a ozvučené akční scény bohaté na výbuchy a celkovou destrukci. Ještě aby ne za 28 milionu dolarů rozpočtu ! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • V této bondovce se původně měl objevit i Jaws neboli obr s kovovou protézou. Plánovalo se, že Jaws ožení. (BOSSTFK)
  • Za natáčení v horských klášterech na Meteoře filmaři zaplatili řeckému biskupovi, ale místní ortodoxní mniši nechtěli umožnit natáčení v prostorách klášterů. Nejvyšší řecký soud následně rozhodl, že exteriéry a okolní krajina patří státu a jediným majetkem mnichů jsou interiéry. Ti na protest sabotovali natáčení tím, že věšeli z oken prádlo nebo na hlavní budovu kláštera pověsili vlajky a barevné girlandy. Produkce problém vyřešila postavením podobného kláštera na nedaleké prázdné skále, další postavila ve studiu Pinewood a pomohla si i zadní projekcí, speciálním svícením a velkoformátovými malbami. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama