Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 12 - Jedna z prvních bondovek, kterou jsem viděl a jedna z prvních, která mě tehdy jako malého diváka zaujala... For Your Eyes Only je spolu s Live and Let Die a Spy Who Loved Me nejlepší bondovka z éry Rogera Moorea. V těsném závěsu je pak The Man With The Golden Gun. Po rozpačitém a spíše parodickém a zábavném Moonrakerovi tu máme opět pořádný špionážní snímek s dávkou napětí a velikou porcí nadsázky, ovšem tentokrát působí trefně a nikoliv trapně. Roger Moore je tu sice již evidentně zestárlý, ale stále působí docela ve formě, dokonce i jeho rvačky jsou tu uvěřitelnější a syrovější. Za pochvalu stojí rozhodně také hudba a prostředí, přičemž bych pochválil honičku na lyžích (ovšem ta z OHMSS zůstává nepřekonána), scény pod vodou, ale také úsměvnou únikovku v "četníkovském" Citroënu korunovanou perfektní hláškou "Projíždíte se ráda přírodou, ne?" a dále pak horolezeckou pasáž, resp. celé finále. Závěrečná scéna je příjemná a pobaví. Rozhodně dávám 5* a říkám si, že je možná škoda, že Moore po této bondovce neskončil, protože by odešel na opravdovém vrcholu, a štafetu by po něm mohl vzít třeba Lewis Collins či pozdější 007 Timothy Dalton. (To už je ale pouze alternativní historie, kterou nemá smysl se zabývat.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se jmenuji Bond. Připravuji román o řeckých pašerácích. Neznáte nějaké?" Bond. James Bond. Ten slavnej skokan na sjezdovejch lyžích, potápěč a horolezec? Ano ten. Tak ten mne bavil, když slalomoval v dešti kulek, když v ledovým korytu honil čtyřbob, když seřezal hokejisty na ledě, i když skopával Mercedes ze skály. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby Bond častěji vypouštěl sarkastický hlášky z dutiny ústní, ale i bez nich jsem byl tak spokojenej, že bych Jamesovi pohlídal jeho bondgirl, když by byl příliš zaneprázdněn zachraňováním světa. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-12 Seriózněji pojatá bondovka. Režisér John Glen nám nyní představuje Agenta 007 v příběhu, který je prost o futuristické nástroje a vrací se ke svým kořenům. Rovněž potěší i zasazení do atraktivních lokací Řecka či několik výtečně nasnímaných akčních scén – namátkou třeba vysokooktanová lyžařsko-motorkářská honička mezi sportovci na olympiádě. Za zmínku také stojí finále na Orlí skále či třeba ladné křivky bond-girl a vozu Lotus Esprit Turbo. (HBO GO) „Mr Bond! We can do a deal! I'll buy you a delicatessen! In stainless steel!“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Natáčelo se v Řecku, Itálii, Anglii a na Bahamách. Točilo se od 15. září 1980 do 13. února 1981. (M.B)
  • V úvodu filmu se naposledy objeví Bondův úhlavní nepřítel, Ernst Stavro Blofeld. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama