Reklama

Reklama

VOD (1)

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (164)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez nakonec nenatočil něco kdovíjak ambiciózního a vychytralého, zároveň ovšem zapomněl na svou tvůrčí divokost a servíruje víceméně rutinní sci-fi thriller, který kdovíjak nezvládá pracovat s paranoiou ani tím diváka pořádně posadit na zadek. Pár světlých momentů a docela zajímavé rozuzlení zápletky nespraví dojem, že tu někdo krapet vůbec nevyužil potenciál…. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle v baru sejde Trojklanně zanícený netopýr s Touhou prznit tvůrce nejlepších netopýrů a Touha Trojklanně zanícenému netopýrovi říká: „Trojklanně zanícený netopýre, já tě sežeru.“ A Trojklanně zanícený netopýr nehne brvou. Asi takhle nějak mohl vypadat vtip před bankou, kdyby chtěl být Rodriguez krutopřísný k(K?)ameňákový vtipálek a nezvládl toliko vykrádat sám sebe a zejména jiné, pročež když už hledal nějakou pořádnou Dominu, měl si dát raději normální inzerát třeba někam do El Metra a dále si nemrvit mlýnkařskou pověst podobným hokuspokusem, který dělal dojem příjemně sedmdesátkově mrazivého mysteriózního thrilleru pouhých cca 10 úvodních minut, aby následně rezignovaně přiznal další Bobbyho scénáristické béčko (a když už vyčórované, tak navíc dost neumětelsky, což mj. vyústilo i v rádoby sofistikovaného viselce, jestli teda jako vlastně vyhrál Kwisatz Haderach nebo Gilda), v němž ovšem tvůrce vyměnil svou osobitou Desperádně Mačetovskou patinu, jež tomu vždy dodala nadsázkový šmrnc a dojem jednoznačně chtěného, za snahu o seriózní áčkovost, která z toho ovšem ve výsledku udělala pouze křečovitě rozpačitou parodii, v níž se, aby té hrůzy snad nebylo málo, režisér navíc tentokrát kástingově „poněkud“ utnul, neb obsadit do poměrně emoční role někoho, kdo za celý snímek téměř nezmění výraz v xichtě, by snad bylo možné s někým jako Lino Ventura nebo Mark Rylance, ale s Mr. Pokrfejsem rozhodně, ale rozhodně né (!!!), anžto snaha o mimické projevy řečeného jelimana ve mně jako vždy vyvolávala silně ambivalentní pocity, zda řvát smíchem či ze zoufalství nad tím, čím jsem to zase zabil hodinu a půl života. Tak snad jedině Bragovic Alči, která z toho jako jediná dělala jakž takž ukoukatelnou záležitost, tedy na tomto místě gratuluji ke druhému zářezu v rubbermanovském triatlonu Démon – Eflek – Nýjo. P.S.: Obsahovalo přítlačná křídla! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Loupilo se tady z filmů jako třeba Scanners, Výplata, Total recall, Hra, Reminiscence, Počátek... . Přesto není výsledek vysloveně přeplácaný, jen....divně neoriginální. Navíc jde jen o náznaky, takže nic z kvalit těchto předobrazů se do Hypnoticu nepřeneslo. Pro fanoušky Rodrigueze asi dostačující, ale tím já nejsem, takže... . S výjimkou Sin City a Planety teror, ode mě dostával max. 3*. A teď to nebude jiné. Přitom první půle filmu byla zajímavá a dostatečně vtahující. Jenže ta druhá byla o to víc hloupá, skoro směšná, vizuálně odfláknutá... . Kdepak, na tohle jméno mě už nikdo nenaláká. Závěr ve mě tou nadrzlou stupiditou stále rezonuje, takže zaokrouhlím dolů. PS: definitivní konec přijde až s titulky....a dělá si vrátka pro pokračování.... . ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tady nelze než se dlouze nerozepsat a bohužel to nejde udělat zcela spoiler free. Kdo si tedy nepřeje byť jen částečně vyzradit pointu, tak ať dál nečte. Affleck v hlavní roli a Rodriguez na režisérské stoličce, to přece nemůže být na aktuálních 53%, že? To přece nemůže být tak špatné. Jenže ono je. Nebo vlastně není? Odpověď není jednoznačná. Přistupoval jsem k tomu tak, že to asi bude trochu dementní béčko, ale pořád stále popkornově koukatelné. Jenže stačí 10 minut a hned Vám dojde, že to tak není. Že je to neuvěřitelně špatné céčko s výkony a zpracováním horším než Sharknado. A vy se celý film nenávidíte, protože takto velké zklamání si prostě nechcete připustit. Celý film vlastně doslova protrpíte a spíše se smějete, jak je to špatné. Blíží se konec a tady prostě nejde vzhledem k povaze a zápletce filmu nečekat nějaký ten "mindfuck" Takže už jen čekáte, s jakým trapným "twistem" se film vynoří. Jenže! JENŽE! Ač nechci vyzradit konec, tak věřte či ne, součástí konce je pointou si uvědomit, že ten film měl celou dobu být opravdu takto špatný. Tak špatně zahraný. Tak špatně napsaný. Tak špatně natočený. Protože kdyby nebyl, tak by pointa nedávala smysl. Že to nechápete? Podívejte se na to. Reálnou otázkou totiž je, zda tato pointa měla smysl. Zda mělo smysl nechat diváka protrpět 90% filmu, jen aby ho zbylých 10% "šokovalo" a jestli nestálo za to udělat to vlastně celé jinak. Protože mám pocit, že spousta lidí to celé ani nepochopilo a kvůli tomu tak špatně hodnotilo celý film. Hypnotik byla sázka na extrémně divokou kartu, která Rodriguezovi vůbec nevyšla. I tak si ale film budu hodně dlouho pamatovat, protože mi přinesl naprosto unikátní zážitek a rozporuplné pocity. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hrátky s hypnózou ve velkém, no není to vůbec špatný nápad, já jsem měla celkem bezproblémově naladěno, Ben Affleck mi do role pasoval, Alice Braga je pěkná ženská i dobrá herečka a William Fichtner zajímavý záporák.. Příběh se rozběhl svižně i poutavě, unesená dcera, přepadení banky, lidé pod vlivem hypnotizéra.. V průběhu filmu pak vyvstanou dvě základní otázky - kde je dcera a kdo koho vlastně hypnotizuje? U mě dobrý, slušné tři hvězdy.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)
  • V apríli 2022 Robert Rodriguez potvrdil, že podobne ako v jeho predchádzajúcich filmoch spolupracoval na projekte spolu s rodinnými príslušníkmi. Jeho syn Rebel Rodriguez je skladateľ na plný úväzok, Racer Max je spoluautor scenára/producent, Sid Rodriguez je technik špeciálnych efektov, ​​dcéra Rhiannon mala na starosti grafické záležitosti a jeho druhý syn Rocket robil s otcom strih. (Arsenal83)

Reklama

Reklama