Reklama

Reklama

VOD (1)

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (180)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvápko!! Hypnotic je film mnoha tváří. Na jednu stranu ne tak dobré, jak by od Rodrigueze mohlo být, na stranu druhou rozhodně ne takový propadák, jak naznačovaly recenze. Z jedné strany nikterak do detailů vyšperkovaný scénář, ale na druhou stranu se teda je na co dívat a celý tenhle koncept "hypnotiků" mě pohltil už od začátku svou originalitou a já se sakra těšil, kam se film vyvine. Stejně tak je film víceméně klasická thrillerová šablonka, ale rozhodně se jí nedá upřít schopnost šokovat diváka a 3 zvraty, které na mě film v průběhu druhé části vytasil, mě teda odrovnaly. Suma sumárum jde o překvapivě zábavnou mysteriozně-thrillerovou jednohubku, která se může pyšnit hodně osvěžujícím nápadem a které k lepšímu výsledku podkopává nohy jen moc zkratkovitý scénář, který na poli 90 minut jednoduše nemůže tenhle koncept dovést k maximální dokonalosti a přidat 60 minut navíc, mířit na vyšší metu a rozjet tenhle příběh ve větším měřítku, mohl to být dokonalý kino blockbuster mixující Tenet, Prokletý Ostrov a Počátek, jenž tady už delší dobu nebyl. Objektivně průměr, ale za sebe jsem vlastně spokojen a při projekci jsem se bavil dostatečně, takže mu tu opatrnou hvězdičku rád přihodím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní skokan Robert Rodriguez nám vyjma andělské Ality moc radosti za poslední dvě dekády nepřinesl. Jeho hravost a svěžest jsou tytam, teď sice přispěchal s dospělejším tématem, ale baví jen velmi poskrovnu. Bručoun Ben Affleck ještě (logicky) nerozdýchal, že mu nedávno unesli milovanou dcerku, teď zkušený polda zabrání přepadení banky a zároveň po setkání s tajemným hypnotikem zjišťuje skutečnosti, které by mu dceru mohly přivézt zpět. Navíc mu pomáhá vědma Alice Braga, která ale… no, ono je to vlastně úplně jedno. Kriminálka s lehce mysteriózním přesahem nás chvíli mate a napíná, pak navíc přinese nějaký ten zvrat, je to ovšem už v době, kdy jsem měl za sebou pár uzívaných momentů. Děr v závěru přibývá, nedostaví se ani béčková zábavnost, takže ty tři hvězdy jsou hodně hubené. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Affleck vizuálne dozrieva fakt že super, sympaťák a zároveň drsňák, viem si predstaviť, že za pár rokov bude točiť filmy typu Taken :) Myšlienka zaujímavá, ale neskutočne skratkovité, uponáhľané, chcelo by to aspoň 20-30 minút naviac. Potitulková scéna asi zbytočná, keďže pokračovanie toto nikdy nedostane, ale bodaj by... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z počátku mi hypnotizéři, kteří dokážou člověka ovládat jen pouhým příkazem a lusknutím prstu měnit realitu, připadali trošku moc. Já proti podobným kejklům nic nemám, ale sedělo by mi to spíš v nějakém kostýmáckém blockbusteru či čarodějnické fantasy. Ale to si nakonec sedlo. Dokud Rodriguez nerozjel sérii zvratů, bavil jsem slušně až průměrně. Pak jsem se začal bavit královsky. Zejména srovnání kulis a reality se mi líbilo vážně moc a trochu mi připomnělo von Triera. Navíc to všechno dávalo smysl, což v podobných případech nebývá pravidlem. A tak nějak to vyšlo i herecky. Fichtner byl jako vždycky boží, Alice Braga nezklame a Affleck........no.............řekněme že svoje limity těžko kdy překoná, ale tady to stačilo. Celkově dobré, ale pořád to není to, co od Rodrigueze chci. Ale toho už se asi nedočkám. 75% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dříve svěží, originální a talentovaný Los Bobos si ve svých neutěšených až oligofrenních trapkách posledních let jen odskočil od tvorby pro mentálně retardované děti, aby si i mentálně retardovaní dospělí mohli chvíli zaslintat na bryndák. Patrně si vzpomněl, jak v mládí urputně honíval na Skenerama, načež s přikousnutým jazykem uplácal něco, co moderní filmově – teoretická věda jednoznačně definuje jako „Plagiátorský eintopfpamrd“. Prvních řekněme dvacet minut se mu povedlo udržet kýčovitou demenci na uzdě a slušný tajuplný nápad poměrně svižně a vkusně rozvíjel, pak se v něm ovšem zase probudila ta otylá chovatelka koček za zenitem, která prostě nudně a nekoncepčně naházela do jednoho hrnce každé klišé, co kdy viděla v osmdesátkových a devadesátkových napínačích a věfárnách, přihodila řádně plesnivý logický a kauzální ementál, důkladně to zamíchala mrtvou krysou a závěrem dochutila dokonale pouťovým rádoby myslomrdem. A aby měli pejsek s kočičkou ten břichabol fuckt ukrutný, najali do hlavní role toho neštěstí jednoznačně nejstrnulejšího faciálního tetanika současného Holého údu, jenž té přitroublé klauniádě dodal svým otřesným živočišným neherectvím vskutku hypnosedační punc s ambivalentním dojezdem, kdy nevíte, jestli plačtivě zívat nebo se hlasitě smát tomu neumětelskému maňasovi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • V apríli 2022 Robert Rodriguez potvrdil, že podobne ako v jeho predchádzajúcich filmoch spolupracoval na projekte spolu s rodinnými príslušníkmi. Jeho syn Rebel Rodriguez je skladateľ na plný úväzok, Racer Max je spoluautor scenára/producent, Sid Rodriguez je technik špeciálnych efektov, ​​dcéra Rhiannon mala na starosti grafické záležitosti a jeho druhý syn Rocket robil s otcom strih. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v Austine v Texase 27. septembra 2021 a skončilo 19. novembra toho istého roku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama